Danish Alergic Serangga Hijau Kecik & Gatal.. Charlie ke ni???

6:49 PM

Allahuakhbar...Minggu lepas entah mengapa tiba2 rumah kami diserang serangga kecik yg hurung kat lampu..Mula2 tu tak ambik kisah pun sebab tak laa banyak sangat..Dalam ms yg sama duk perasan bila tgk tv rasa mcm kena gigit nyamuk..Rasa gatal yg amat..Tapi bila tgk sekeliling takde pun nyamuk..So abaikan je laa..Sambil menonton tu dok tergaru2 jg laa..


gara2 terkena serangga hijau gatal muka Danish berkudis..huhuhu


Keesokan hari pun sama, sambil tgk tv asyik tergaru2 kami laki bini..Pastu tiba2 perasan ada serangga hijau kecik (macam anak belalang) hinggap kat tangan & serta merta rasa gatal mcm kena isap darah dgn nyamuk..Ape lg terus report dekat abg..Dia serta merta suruh tutup lampu dan masuk bilik tidur..Bilik tidur kami kira mcm bilik kebal laa coz takda lubang..soo selamat la kami mlm tu..hihihi



serangga hijau tu macam yang kecik ni


Tapi malang tak berbau..huhuhu..Keesokan pagi bila bgn tido tgk muka adik Danish dah ada byk bintik2 merah..Murni ingat mungkin dia kena gigit nyamuk kut..So buat tak tau je laa..Hantar dia pergi taska mcm biasa..Balik kerja ambik dia mcm biasa.. Ptg ms pergi ambik dia dekat taska ternampak bintil2 tu dah besar dan ada yg dah pecah..Allah..mesti budak ni garu ni..huhuhu..Cikgu dia dekat taska pun ada tanya kenape dengan Danish????Diorang takut kena Danish kena campak @ chicken pox laa kut..Tapi bila check suhu bdn dia ok je..So tak mungkin dia kena Chicken pox@ campak..Lepas yakinkan cikgu kami dia terus balik..


Hari Kedua gatal2:


Biji2 Gatal dah Banyak


Kesian Danish










Balik rumah lps mandi & mkn mlm terus masuk bilik kebal..Takde aktiviti santai2 tgk tv dah mlm tu coz takut kena serangga hijau tu datang & gigit lg..Tapi yg menyedihkan bila bangun tidur pagi esok tu pulak luka dia dah jd mcm nak berkudis terutama dalam hidung..Allahuakbar ibu mana x risau..takut merebak je..Ya Allah selamatkan la rupa paras anak aku ni..Aamiiin!! 

Hari ke-3:


 luka dah merebak 





dalam hidung pun dah luka




Pg tu jg terus bincang dengan suami dan dia kata apa kata kita try cuci dgn Basic H2 Shaklee..Kebetulan masa tu tengah viral dekat media masa FB, Blog & IG pasal basic H2 ni..Ape lagi terus bersiap2 pergi Branch Shaklee di Seberang Jaya..Mula2 cadang nak beli Basic H2 je, tp bila mesej adik ipar dia suggest utk try sapu Herbal Blend Lotion jg utk ubat & hilangkan parut nanti..Bila tanya hubby dia kata takpe kita cuba dulu..Mmmm masih tak puas hati lg terus google tentang Herbal Blend ni..Alhamdulillah rasa yakin pulak..Murni takut nak beli bkn sebab ape takut nanti Danish tak nak bagi sapu kat muka dia..Tp bila google rupanya Herbal Blend ni multi-purpose dan tak bahaya jika termasuk mata sbb dari sumber semulajadi..selain selamat herbal blend bleh guna utk mcm2. Sampai kat branch tak teragak-agak terus beli sebotol Basic H2 & Herbal blend cream ni..



Terus Beli BasicH & Herbal Blend:


Basic H2

Herbal Blend


Balik rumah terus bagi Danish mandi pastu cuci dengan basich H2..Cara Murni buat murni  campur sesudu basic H2 ni dengan 500ml air lps tu ambik tuala bersih basahkan dengan basic H2 terus sapu ke tempat luka tu.. sambil bersihkan kuping2 dalam lubang hidung kemek Danish tu ( maaf takda pic sbb hubby yg buat semua tu dlm bilik air) Bkn ape tak berani nak buat sbb Danish ni susah sket..Kena abah dia buat baru ok..hihihi..Tp dengar jg laa suara dia meraung dlm bilik air tu..hihihi..Lepas dah cuci biar je mcm tu..Mlm tu dia tidur takda dah mengaru2..Mungkin dah tak rasa gatal dah kut..Lega hati ibu tgk dia tidur nyenyak..Alhamdulillah..


Mmmm mesti kwn2 tertanya2 kenapa tak terus bubuh Herbal Blend tu mlm tu..Sebenarnya Herbal Blend tak boleh terus sapu kat tempat luka sebab takut pedih..Tapi bila luka sudah kering boleh sapu Herbal Blend untuk proses penyembuhan dan juga hilangkan parut..Sayang laa muka anak comey2 gebu berparut plok nanti..kikiki



Alhamdulillah bangun pagi esok tu luka dekat muka dah kering..Dekat hidung pun dah berkuping.. Ape lagi lps mandi pg terus suruh abah dia sapu herbal blend tu kat muka danish tu..huhuhu jenuh berperang..hihihi..kalu Murni nak buat sendiri alamat dia mesti xberjaya punya...Dia kuat melawan ni..Murni tak salahkan Danish jg sbb dia mesti takut sebab tak biasa guna Herbal Blend tu..hihihi. Dalam hati berkata "susah la mcm ni dia xmau org usik luka dia"..Sambil berdoa semoga Allah permudahkan segala urusan kami..Aamiiin!




Hari Pertama sapu Herbal Blend:

jenuh nak paksa


mujur abah dia kuat

Alhamdulillah sepanjang hari tgk dia dah x menggaru-garu dah..Lega hati ini..Pg td sebelum sapu Herbal Blend ni luka dia walau dah kering tp masih ada kesan2 merah..Tp lepas sapu Herbal Blend nampak dah tak merah2 tu..Nak dijadikan cerita mlm selepas mandi sekali lg abah dia nak sapu herbal blend tu..Abah dia panggil "adik jom sapu ubat" tiba2 dia dtg terus duduk..tak cakap ape..tahan je muka bg abah sapu herbal blend tu..hehehe mungkin dia rasa best kot sebab Herbal Blend tu sejuk & berangin je rasanya..Pastu ibu pun tak payah risau masuk mata ke sebab dia organic..tak merbahaya..Alhamdulillah..


Hari Kedua sapu Herbal Blend:

suka rela dah..hihihi








Good Boy



Syukur sangat2 sebab Danish dah suka dengan Herbal Blend ni..hihihi..Loni dia sendiri dah tau lps mandi sblm tidor dia sendiri ambik botol Herbal Blend bg abah dia sambil cakap "nah abah, ambik ubat nii" hihihi comel jer. InsyaAllah lps seminggu lg Murni akan update tentang rupa adik Danish selepas seminggu duk sapu Herbal Blend ni. Bagi Murni Herbal Blend ni terrrrrrbaek laa..Sesuai sgt dgn jiwa Murni yg mau yg terbaik je utk anak2..Alhamdulillah..Disini ada sedikit perkongsian dari Murni tentang Herbal Blend Multi-purpose Cream ni..Semoga berguna utk ibu-bapa kat luar sana sekiranya mengalami masalah yg sama spt adik Danish... Assalamualaikum.


Testimoni

kegunaan

ramuan

serba-guna

kegunaa & kebaikan



Alhamdulillah...Selepas seminggu ni laa hasilnya... tinggal sikit je parut kat pipi dan hidung Danish..







Selepas Seminggu sapu Herbal Blend:

Parut Dah Pudar..Alhamdulillah!!


Artikel Menarik Yang Lain

1 ulasan

  1. alahai..kesian adik danish. Nasib dah sembuh. Alhamdulillah

    ReplyDelete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang