Masker Vitamin C Dirumah.. Super Dupper Jimat..Hanya RM0.25 sen/

9:51 AM

Assalamualaikum..saje2 kat rumah takda kerja.. Maka belek2 muka kat cermin kutis2 black/white head yang ada kat idong ni..hihihi. So bila dah clear black/white head tu teringin laa pulak nak pakai masker..Dari mggu lepas duk cadang nak beli tak terbeli-beli.. Maka timbul laa idea nak try masker Vitamin C..sebab pernah terbaca dalam Google ada macam2 masker yg dibuat dari produk Shaklee contoh masker Vitamin E, Masker Vitamin E, Masker Vivix dan juga Masker dengan serbuk Collagen..Mmmm macam plok..harini nak cuba dengan Vitamin C dlu..hihihi











Sebenarnya sudah 6 bulan Murni consume Vitamin C ni untuk kesihatan.. Alhamdulillah semenjak mengambil Vitamin C & Vitamin E kulit muka Murni nampak makin bersih..Kalau dulu ada jer jerawat2 batu timbul dengan suburnya..Muka Murni ni jenis jarang naik jerawat kecik2 tu..Kalau naik mesti besar2 terus..Pastu tempat kesukaan jerawat tu tumbuh adalah dekat dagu & dalam hidung..Ya-Allah sakit sangat2 kalau naik dalam hidung.. Lagi satu tabiat buruk Murni pula suka kutis jerawat tu..Then mesti tinggal parut laaa..huhuhu. Tapi suka Murni nak cerita sejak makan Vitamin C dan Vitamin E ni jerawat jarang naik..kalau naik pun kecik2 & cepat pulak kecutnya..Parut jerawat pun cepat hilang..Suka suka suka..





Ini laa cara Murni berMasker Vitamin C di Rumah..Mudah & simple..






patahkan sebiji vitamin c kepada 2@3 bahagian





ambik sebahagian je..selebihnya simpan untuk hari lain pulak



Murni potong 2 bahagian sebab rasa macam nak sapu banyak2..hihihi













Hancurkan dalam piring




masukkan 1 sudu air




biarkan 3-5 minit sampai kembang







sapukan pada muka yang telah dicuci & kering






sapu seluruh muka






biar hingga kering (20-30 minit)






Bilas dengan air bersih








Terus terang Murni rasa best sangat..Mula2 sapu tu terasa sedikit pedih..Nama pon vitamin C mesti laa masam..Mungkin tadi sebelum tu Murni  dah syok2 picit Black/white head mesti laa ada liang2 roma yang terbuka..sebab tu laa rasa pedih sikit jer..tapi tak lama memula sapu tu jer..Lepas tu bila masker tu dah mula mengering kulit muka rasa tegang & aroma oren terbau2 pulak..Sambil nak tunggu kering dan basuh tu terlelap Murni kat depan TV..Aahhh selesanya..









Tengah duk feeling2 ada kat SPA tu tetiba pulak husband balik dari kerja.. Dan dia pon nak cuba.. Ingatkan perempuan saja ke nak cantik..lelaki pon suka nak cantik juga..Cuma tak laa excited sgt macam perempuan.hihihi. So ambik laa baki sebelah lagi vitamin C tu maka tempek2 laa kat muka dia..Pastu terlebih rajin ambik timun letak kat mata.."Dok laa abg diam2 ya saya nak masak pulak"..hihihi




 



Setakat ini dulu laa cerita Murni..InsyaAllah lain kali nak try buat masker vitamin E pulak..dah start rajin dah ni sebab nak raya tak lama lagi..hihihi. Terima kasih semua..





Artikel Menarik Yang Lain

10 ulasan

  1. wah lelaki pun pakai. boleh suruh ayah pakai jugak la mcm ni. hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lerr..lebih2 pulak dia..tapi takpe laa kita yang pakaikan..klu g SPA mau jari2 halus mulus pekerja SPA tu yg tempek kat muka laki..akak plok yg jeles..kikiki

      Delete
  2. amboi. spa mini :) hahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saje suka2..tetiba terlebih rajin plok..hihihi

      Delete
  3. lelaki pun kena pakai masker jugak selalu terdedah dgn debu n ketoran kt muka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai..jangan laa husbandku baca komen ni..nanti dia selalu minta buatkan pulak..hihihi

      Delete
  4. best ni..nak try jugak lah ;-)

    ReplyDelete
  5. aida memang bermasker dgn vitE dan vitC shaklee :)
    best...

    ReplyDelete
  6. wahh bestnya..nti buleh cuba jgk nie

    ReplyDelete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang