VIVIX..Hadiah Terbaik untuk Ibuku.. Selamat Hari Ibu, Ma!!!

6:00 PM

Assalamualaikum...Agak terlambat Murni post tentang Sambutan Hari Ibu 2015, tetapi seperti yang kita tahu, hari ibu itu adalah setiap hari kannn, bukan pada hari Ahad minggu pertama bulan Mei sahaja..hihihi. Jadi tak salah lah kalau Murni nak tulis entry ni lambat sikit kannn??? Hihihi..Yang sebenarnya adalah Murni tak sempat nak ngadap PC kerana  terlalu sibuk dengan Part Time Business Murni. Selalu ke sana ke sini COD barang Shaklee untuk customer..hihihi






Di kesempatan yang ada ini Murni nak ucapkan Selamat Hari Ibu untuk semua ibu-ibu di Malaysia dan di juga seludunia. Terutamanya kepada Ma Murni iaitu Puan Hasnah Binti Dollah. Segala pengorbanan dan penat lelah Ma untuk membesarkan Murni sangat lah dihargai. Hanya Allah yang yang mampu membalas segala jasa baik Ma..Sebak pulak terasa...







Murni berasa sedih juga kerana tak dapat pulang ke kampung di Kelantan untuk jumpa Ma..Tapi pada 1st May tu Murni call Ma untuk wish. Minta maaf sangat2 tak sempat nak Hantar hadiah untuk Ma sebelum hari ibu huhuhu..Ma Murni dengan selamba cakap.."takpe hantar lepas hari ibu pun tak ape Ma x marah"..Mmmmm ringan je mulut ni tanya..Ma nak apa??? "Ma nak Vivix lagi sebotol boleh tak?" Hihihihi tak sangka langsung Ma Murni akan minta sebotol Vivix je..Ingatkan nak minta gelang emas dah tadi..Hihihihi Kecut perut juga td (Emas mahal loni dik oii)








Mesti kawan2 tertanya2 ape itu Vivix?? Sebenarnya masa Murni balik kampung raya Cina haritu Ma ada mengadu dia dah ada kencing manis loni..badan pun rasa letih je..lutut pun sakit sangat bila nak sembahyang..Kebetulan bulan satu haritu ada Promosi Vivix Murni pon ada beli terlebih untuk buat stok nak makan sendiri. Terus Murni bagi ma makan Vivix tu..Alhamdulillah lepas Ma makan vivix tu dia jadi segar dan sakit lutut yang dia rasa hilang dalam masa 2 hari..Suka sangat Murni...Selepas seminggu masa tu Murni dah balik kePenang Ma Mesej dia kata result Gula dia dah turun..Selalu kalau check bacaan 13..Lepas makan Vivix result dapat 5.3 je.Syukur Alhamdulillah...








Berbalik pada hadiah hari ibu..Tanpa berlengah lagi terus ajak abang pergi Branch Shaklee untuk beli Vivix. Bukan apa takut lambat2 kecik hati pulak Ma kesayangan Murni ni..hihihi

























Lepas 4 hari baru sampai Vivix tu pada Ma Murni..Apa lagi minta la Ma possing sket dengan Vivix tu..Terkejut ber*k sekejap..Murni sampai tenyeh mata 2-3 kali tengok betul ke gambar mak aku ni??? entah2 dia pakai Camera 360 ni...Tapi terpikir pulak handset Ma Murni henset Sony Ericson lama yang guna button lagi..sebab Ma tak suka henset touch screen. Henset tu pon dah Obsolete unit..Dekat kedai pon tak jual dah..Mana laa aplikasi Camera 360..Maknanya Ma nampak jauh lagi cantik dan berseri2 lepas makan vivix..Omaigod!!

















Nampak tak perbezaan sebelum dan selepas Ma Murni makan Vivix..Patut la Ma minta Vivix tu lagi sedangkan Diabetes dia dah sembuh. Rupa-rupanya Ma rasa lagi sihat & kulit jadi lagi tegang..Disamping itu juga Vivix menjaga kesihatan Ma secara menyeluruh..Patut laa harganya pon boleh tahan juga. Tapi takpe laa asalkan Ma suka ikutkan saja laa..Mak sorang je ada dalam dunia ini. Tanpa Ma, Murni tak ada dalam dunia ini..Huhuhuhu
















Dan tahun ni Murni juga dapat hadiah Hari Ibu dari anakku yang tersayang Nur Alysa Sophia. Cermin kecik yang comey..Dan ayat yang Murni paling touching bila dia cakap " Ibu, ibu bawa laa pergi kerja..guna untuk pakai nestik (lipstik)" Macam dia tahu2 Murni memang tak ada cermin kecik dalam beg make-up Murni..Sebenarnya cermin tu cikgu tadika dia yang beri supaya dia bagi kat Murni. Tetapi Murni memang suka sangat2..Akhir sekali dikesempatan yang ada Murni nak ucapkan Selamat Hari Ibu buat kawan2 semua..dengan ucapan "Hari-Hari Hari Ibu"..Assalamualaikum.


















Artikel Menarik Yang Lain

2 ulasan

  1. saya juga tak balik tengok mak pada hari ibu sebab giliran saya ialah minggu ini.

    pada saya hari ibu bukaan setahun sekali tapi hari-hari...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu tuan insan marhaen..hari2 adalah hari ibu..selagi kita hidup ibu kita sentiasa dihati kita..

      Delete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang