Cincin Kahwin ku Hilang...Uwaaaaa!!!!

11:58 AM

Ya Allah..Dugaan betul semalam..Tengah kalut2 nak keluar pergi beli barang dapur kat Tesco..Buka laci meja nak pakai jam, gelang & cincin..tiba2 perasan cincin kahwin dah takda.. yang ada hanya cincin emas kuning & Gelang ja...








Puas duk fikir kat mana laa aku letak cincin ni..Periksa dekat semua poket handbag yang selalu bawa pergi kerja pon takda. Nak tanya kat suami takut kena marah pulak. Nak cari merata2 macam kesuntukan masa pulak sebab husband dah tuggu dalam kereta. Terus cepat2 masuk kereta. Dalam kereta tu kepala otak dok berpusing2 memikir dimana laa ku letak cincin tu. Terus mood nak bercakap pon takda. Diam jer..Mujur husband tak perasan. Dia tanya awak penat ker..Mmm penat sikit jawabku..sebab tu takda mood nak bercakap.. 




Tiba2 teringat Murni ada sorang kawan yg kerja kat kedai emas Tomei. Murni dulu selalu beli barang kemas dengan dia. Terus cepat2 whatsapp dia. Konon2 nak tempah cincin lain untuk sebagai ganti sebelum husband tahu. Kawan Murni mintak Murni hantar gambar design cincin tu macam mana. Malang pulak  Murni tak ada gambar.. Jadi terpaksa la lukis..ingat22 lupa laa juga design dia.. huhuhu








Memang rasa bersalah sangat sebab cincin tu adalah pemberian mak mertua. Mak mertua pon bukan beli yang ready made. Dia tempah sendiri cincin tu dan beri sebutir berlian dia. Dan design cincin tu macam yang Murni lukis tu. Seolah2 2 tangan sedang pegang diamond..Huhuhuhu. Dan dibawah ini adalah contoh design cincin yang ada kat kedai emas Tomei tu. Langsung tak sama. 


























Kenapa laa cuai sangat aku ni???..Weekend ni nak kena cari betul2 ni..Rasanya memang ada dalam rumah cuma Murni lupa letak kat mana. Sementara tunggu kawan yang kerja dekat kedai emas Tomei tu cari design yang sama sebagai ganti.. Terpaksa laa buat macam tu kerana TAKUT kena marah dengan encik Abe..Huhuhu. Tetapi naluri hati ini kuat menyatakan Cincin tu masih ada dalam rumah. Ya-Allah kalau laa masih ada rezekiku ketemukanlah CINCIN itu denganku..Aamiiiin! 


Artikel Menarik Yang Lain

19 ulasan

  1. YA ALLAH, kak... smoga kak jumpa cincin tu..disatukan semulaaa... amin !
    sayang tuuu, cincin perkahwinan, memori manis dan indahhhhhh ~

    akak banyak2 istighfar, dan doa ye.... selagi jodoh pnjg dgn cincin tu..inshaALLAH, jumpe jugak walau di mana ia berrada, kan, :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiiin! betul tu..rasa bersalah sangat..harap2 ada laa terselit celah mana..Dah jd camni baru rasa berharga sgt CINCIN tu.. Thanks dik atas doa & nasihat yg diberi : )

      Delete
    2. HEHHEE, YOUR WELCOMEEEE.... NANTI DH JUMPE, ROGER2 LA YE.... ADE SATU DOA DAN SELAWAT UNTUK BERTEMU DGN BRG YG HILANG , TRY GOOGLE, OK,

      Delete
  2. Replies
    1. iya..dugaan buat akak..lepas ni kena lebih cermat..hihihi

      Delete
  3. aminnn....salah letak ni...Insha Allah ada tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah..tu laa naluri akak masih percaya cincin tu masih ada dlm rumah kami

      Delete
  4. Replies
    1. Thanks..hari minggu ni kena jalankan operasi mencari seluruh rumah

      Delete
  5. tcicir kot...cari pelan2 k

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih..nanti nak cari satu rumah

      Delete
  6. Semoga Cincin murni berjaya ditemui..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiiin! InshaAllah semoga dipermudahkan

      Delete
  7. Semoga dipermudahkan kak... adehh...

    Mesti tak senang duduk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks sis..memang tak senang duduk..harap2 suami tak tanya laa lagi sampai jumpe..

      Delete
  8. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  9. Assalam murni,
    semoga jumpa naaa
    AMIN

    ReplyDelete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang