Senangnya Nak Dapatkan BMI Normal

August 11, 2015

Assalamualaikum..Selepas 3 minggu Hari Raya meninggalkan kita..Setelah berkali2 pergi open house..Minggu ni tergerak hati nak timbang berat badan. Sebab sebelum Hari Raya haritu berat badan Murni hanya 45kg. Jadi kalau dikira BMI berat badan Murni masih Underweight. huhuhuh!






Lihatlah betapa keringnya badanku..sampaikan kawan2 kat office yang baru kenal macam tak percaya bila Murni bagitahu anak Murni dah 2 orang..hihihi. Sebenarnya berat badan Murni dari tahun 2012 sampai tahun ni hanya static jer dalam range 45kg-46kg je. Dah macam2 usaha Murni lakukan tapi tak berjaya. Macam2 petua dah dibuat juga. Tapi hampa..huhuhu






Dan inilah result terbaru BMI Murni..Happy sangat2 sebab dah macam2 usaha Murni antaranya Murni try makan set Weight Gain Shaklee. Alhamdulillah lepas 2 minggu makan set tu Murni berjaya naik 4kg. Rasanya Open House pon banyak membantu juga..hihihi









Inilah gambar terbaru Murni semasa open house rumah sepupu Ahad lepas. Perasan tak pipi Murni yang makin tembam. Tapi takpe laa asalkan jangan perut yang tembam..hihihihih.











Inilah set Set Weight Gain yang Murni amalkan. Alhamdulillah serasi sangat dengan Murni. 







 



Murni hanya amalkan minum Mealshakes 2 kali sehari iatu masa sarapan dan sebelum tidur.






B-Complex pula Murni hanya makan sebiji sehari selepas lunch. Murni siap bawa pergi office lagi supaya tak lupa. sebab Murni kerja 6 hari seminggu. Jadi hari2 makan laa..hihihi.






InshaAllah, next entry Murni akan kongsikan pula tentang kebaikan dan keburukan Set Weight Gain ni.. Semoga dapat membantu kawan2 yang mengalami masalah seperti Murni ini..hihihi



Artikel Menarik Yang Lain

19 ulasan

  1. Alhamdulillah istiqhomah ye..

    ReplyDelete
  2. Zumal nie dah terlebih kg banyak juga... Fuh jenuh nak bagi jadi berat ideal ^-^

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. ya..dah menunggu dekat 3tahun baru dapat BMI normal

      Delete
  4. nampaklah perubahan dia... bagus jugak yer shaklee ni...
    gambar first tu mcm anak dara..hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Shaklee serasi dengan saya..

      Delete
  5. Bagus betul produk ni..tapi CP dah terlebih berat hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. CP kena amik set kurus laa klu gtu..hihihi

      Delete
  6. Alhamdulillah..tercapai gak cita2 kak murni nak tambah berat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..memang cita2 dah lama ni..

      Delete
  7. jelesnya dengan akak...

    haah... pipi dah naik.. hek2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu ler..bila berat badan naik mesti perut & pipi yg naik..jenuh plok kena work out nak kempeskan perut..pp plok lagi tggi dari hidung..

      Delete
  8. Assalamualaikum Murni.
    Takpe berat naik sedikit jangan naik berlebihan sudahlah.. Belum terlewat rasanya utk saya ucapkan selamat hari raya. Balik Bekelam ke raya baru ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam..Selamat Hari Raya juga buat Shameel sekeluarga..Murni tiap2 tahun mesti balik sebab husband pon org KB jer..hihihi..

      Delete
  9. Assalam murni,
    uawawawawaaa
    sob3
    perut iols temban niiiii
    acaner
    sob3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam..kena buat sit up..hihihi

      Delete
  10. Ekin terlebih berat hshaha xboleh cuba ... Pernah try utk kurus jdi berat memang turun dari 80kg ke 76... Masa tu nk kahwin mkn hihihuhi... Sekaran duk mkn alfafa jah berat ok lg x naik

    ReplyDelete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang