S Pink Premium Pointer

Rumahku Syurgaku Part 3 (Lantai Rumahku Sudah Sampai/Siap-Sept 2015)

Assalamualaikum..Alhamdulillah..Semalam pergi melawat tapak rumah. Nampaknya berjalan lancar. Dah sampai pon pada lantai kami iaitu tingkat 12. Cepat juga pembinaannya. Jadi tinggal lagi 6 tingkat lagi untuk siapkan kerana rumah ini ada 18 tingkat. Bertingkek-tingket gitu..kikiki 






Block A



Block B

Ini adalah pelan blok rumahku..Murni beli yang Blok B, Blok A berkeluasan 900sqf manakala Blok B berkeluasan 800sqf. Jadi rumah Murni ni kecik laa kalau nak banding dengan blok A. Tapi Murni ada alasan sendiri kenapa memilih Blok B. Firstly memang sebab harga laa kann..tapi sebab yang paling utama adalah view. Balkoni Blok A akan mengadap rumah Flet Sri Bayu 1. macam tak best laa kann..Tapi blok B, balkoninya mengadap Playground. Sebenarnya playground terletak atas bumbung parking. Parking terletak kat tengah2 antara blok A dan B. Tak silap Murni parking tu ada 6 tingkat. Sebab itulah Murni pilih tingkat 12 kerana tak mahu mengadap parking. Walaupon terpaksa lagi menambah RM10K untuk dapatkan tingkat 12.


Pelan Tapak Rumah


Pelan Lantai Rumah


Spesifikasi


Jadual Pembayaran


Jadual Pembayaran


Maka, apabila sudah sampai ke lantai rumah pihak pemaju akan hantar surat untuk minta bayaran..Huhuhu..Kali ni kena bayar untuk perjanjian bahagian 2(b). Dan hasil dari melawat tapak semalam. Memang betul dah naik sampai tingkat 12. Bukan ape, takut juga diorang minta bayaran tetapi rumah tak naik. Jadi lebih baik pergi tengok sendiri. Hihihihi. Laju laa juga sebab awal bulan 8 haritu baru naik dalam 8 tingkat jer DISINI.





















Alhamdulillah..semoga pembinaan ini berjalan dengan lancar seperti yang dirancangkan..InshaAllah..Aamiiin!


15 Komentar untuk "Rumahku Syurgaku Part 3 (Lantai Rumahku Sudah Sampai/Siap-Sept 2015)"

aaa..best nyaa dah ada rumah sendiri.. yoorin pon cari jugak rumah2 kat area kl ni.. sekali tanya RM400k.. rumah flat je pon..bukan apartment.. mahal..kang buat loan jadi 1/2 juta jugak tuuu.... =(

Wah, psni akk ada rumh sndri..bestnya!

wah... rumah akak la ni ea yang lalu hari tu.. kehkehkeh

wah lepasni kak murni.ada rumah.sendiri bestnya

Rumah saya ni beli dulu harga RM40k jer. kemudian ubahsuai RM30k.

Dari anak saya tadika hingga anak umur 28 tahun baru langsai...

Bestnya kak murnk...rumah kat area mana kak murni??
Kt juru ni 800 squarefeet pun xdpt rega tu...nangis tgk hrga mcm apa ja

This comment has been removed by the author. - Hapus

Wah, bestnya bila rumah dah nak siap kan. Rasa teringin nak tinggal di rumah bertingkat-tingkat camtu...

patut lah mcm knal je nama umah ni.. hehe.. rupanya kita ni di tempat yang sama ye.. tp sy tinggal di sungai ara.
tapikan, knapa komen aku mcm xkena je dengan entry ni..? hehe... btw tahniah untuk rumah ni

seronoknya kak dah ada rumah sendiri. betul, takutnya kalau pemaju mntk kita bayar lump sum. nanti kalau rumah tergendala kita yang ternganga duit dah terbang. mcm papa dulu. rumah atas tanah lot. bagi kat indon buat rumah tu. bayar lump sum la jugak gamaknya tu pun mujur bukan penuh. tup tup dia lari. sakit je hati

Alhamdulillah..area mana nie kak murni..=D

Coretan Popular Ku : )

 
Copyright © 2014 Coretan Murni Alysa - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info | Edit By MH