Keranamu ESP..Aku Kehulu dan Kehilir..huhuhu

6:00 PM

Salam Isnin buat semua..Rasanya Monday ni adalah Monday paling blues yang pernah Murni alami sejak menceburi Perniagaan Shaklee ini. Mana taknya harini pagi2 lagi selepas hantar Alysa & Danish ke taska. Terus drive ke Pejabat Pos Batu Maung untuk pos order ESP dari customer. Walaupon Murni tinggal kat Bayan Lepas tetapi terpaksa pos barang dekat Pejabat Pos Batu Maung kerana pejabat Pos Bayan Lepas yang dekat Pekan Bayan Lepas tu telah dirobohkan untuk project Highway dari international airport ke Teluk Kumbar. ESP ini adalah order dari Customer yang Breast Feeding. Tapi EBMnya makin berkurangan semenjak anaknya masuk 6 bulan. Bagi yang tak tahu EBM adalah singkatan bagi Expressed Breast Milk (susu ibu perahan).



ESP Soy Protein Powder



Murni sampai pejabat pos Batu Maung dalam pukul 8.15 pagi maknanya pejabat pos belum buka lagi. Jadi terpaksa laa menunggu sampai pukul 8.30 pagi..Mujur ada sekor meow yang comey sedang tido kat kerusi. Apa lagi ku kacau2 laa dia tido.Hihihi. Tepatpukul 8.30am buka je pintu pejabat pos terus ku terkam. Maka dapat ler nombor giliran no.1.. Tapi bila sampai turn kerani tu bagitau sampul L dah habis la pulak..so balik ler semula bersama ESP ni.



Pintu blom buka saya dah datang


Comey Meoww ni


pecah rekod harini


Tghari tadi waktu lunch try pulak pergi ke Pejabat Pos dalam Tesco Jelutong..Pon sama sampul L habis juga..Diorang suruh balut jer ESP tu baru pos. Murni mana ada masa nak balut2 bagai..Jd sekali lagi hampa..Tak pernah dalam sejarah spjg murni jual Shaklee jd cmni. Mujur laa dapat customer yang paham. Maka esok kena laa try balut pastu poskan..Huhuhu





Untuk mengubat kelukaan dan perut yang lapar ini pekena McChiken McD laa..Buat alas perut..Alhamdulillah.. 



Artikel Menarik Yang Lain

15 ulasan

  1. Dah lama x minum ESP...
    nak.kena amalkan balik la

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pon loni suka skip..bila lapar jer minum..hihihi

      Delete
  2. akak kena beli sampul pos laju tu buat stok la macam tu. kalau tidak jenuh nak kena ulang alik lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi..memang sebelum ni akak ada simpan sampul..kebetulan dah hbs..xsempat nak beli..patut ler semua hbs sbb loni poslaju buat promosi beli 3free1 utk sampul tu..baru akak tau

      Delete
    2. betol ke kak? patut la pun. selalunya dorang buat buy 10 free 1. buy 3 free 1 patut la punnnn

      Delete
  3. susu ibu perahan..?? apakah..?

    ReplyDelete
  4. tak pa kak... dugaan untuk memberi kebaikkan kepada orang..

    semoga dipermudahkan...

    ReplyDelete
  5. ehh... haah.. pejabat pos bayan lepas kiranya, dah tak dak lah ea..?

    ReplyDelete
  6. mmg pengubat betullah mekdi tu kan hehe

    ReplyDelete
  7. Wah, pintu belum buka dah sampai yer...

    ReplyDelete
  8. ekin pun dah lama xminum ESP ni

    ReplyDelete
  9. Adoiii dugaan btl...nasib baik ada mekdi kan..hee

    ReplyDelete
  10. rajin betul ke pejabat pos seawal pagi hehe

    ReplyDelete
  11. hehehe cabaran ye kak tapi awal bebenar tu sampai gate tak bukak lagi =P

    ReplyDelete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang