Jump Street Trampoline Park Penang | Event Review

1:03 PM



Assalamualaikum..Sedar tak sedar sudah seminggu cuti sekolah dah berlalu..Murni nak tanya kawan2 ada tak yang plan nak mai utara ataupon Pulau Pinang. Murni nak rekomen satu tempat yang menarik iaitu Jump Street Trampoline Park, Penang. Minggu lepas kami Blogger Utara telah mendapat jemputan untuk mencuba sendiri pengalaman melompat si katak lompat dekat Jump Street Trampoline Park ini..Memang terbaikk la..memang enjoy habis.. 



Lompat Tinggi Tinggi



Corat-Coret Jump Streets




JUMP STREET TRAMPOLINE PARK PENANG


"Jump Street Trampoline Parks are an amazing urban playground for adults and children alike, with hundreds of interconnected trampolines from the floor right up the walls and multiple jumping attractions at every venue - It doesn’t matter if you’ve never jumped on a trampoline before – you’ve got to try Asia Largest Trampoline Parks and experience the thrill of Defying Gravity. Come with your friends and/or your family and enjoy the thrill of flight at Malaysia’s ONLY indoor trampoline parks."


Jump Street Birthday Parties are unforgettable!

You can play all you like, but at some stage you’ve got to get serious.

JumpClub is Jump Street’s exciting Member program.






Untuk yang pertama kali datang boleh perhatikan signboard dan banner ni yang terletak di bahagian depan D'Piazza Mall ini. Jump Street Trampoline Park Penang ni berada di dalam bangunan D'Piazza. Kawan2 boleh parking di depan jalan besar atau di dalam kawasan D'Piazza iaitu parking berbayar.


Lokasi :

70, D'Piazza, D'Piazza Mall,
Jalan Mahsuri,
Bayan Baru,
11900 Bayan Lepas, Penang


Boleh waze dan anda takkan tersesat ke tempat lain....hihihi...





Jump Street Trampoline Park Penang di buka setiap hari.


Waktu beroperasi :-

Ahad ~Khamis - 10 pagi hingga 9 malam

Jumaat ~Sabtu - 10 pagi hingga 10 malam



Bayaran masuk ke Jump Street Trampoline Park Penang :

Total Price (Monday to Wednesday): RM 22/Pax (Incl 6% GST)
(1 Hour Jumping + Reusable Socks )

Total Price (Thursday to Sunday): RM 27/Pax (Incl 6% GST)
(1 Hour Jumping + Reusable Socks)


Jadi korang boleh pilih nak pergi hari apa.



Kaunter tiket


Ok tiket dah beli jom kita masuk kedalam dan sama2 merasai sendiri keseronokkan melompat2 sambil melakukan macam2 aktiviti. Main point atau tempat yang mula-mula kawan-kawan akan mulakan lompatan adalah stage sebelah kiri dari pintu masuk. Disini biasanya instructor akan lead dan tunjuk cara macam mana kita akan melakukan lompatan. Tetapi Murni hanya melompat sahaja. Tak pandai dan tak berani nak beraksi sangat. Tambahan kena pulak jadi "pengawal" Alysa & Danish. Tetapi Abahnya haritu kemain lagi..semua permainan dia join. Nak tahu apakah permainan itu sila teruskan pembacaan..hihihi


You can try out just about all the 9 attractions listed below with guidance from JumpStreet Instructors:

  • 2 Dodgeball Courts
  • Slam Dunk
  • Main Court
  • The Wall
  • High Performance
  • Tower Jump
  • Foam Pit
  • Battle Beam (Restricted to Kids Only)


Ativiti di Jump Street Penang




Gambar dari atas D'Piazza Mall


Gambar keseluruhan


Jump Street has hosted numerous small to large sized corporate groups and our Jump Referees are very experienced in handling large numbers of people.  Each group will be assigned a Jump Referee to serve as your host, where he/she will be with you from the moment you arrive, during the checkin process, lead the warm-up and stretching and conduct the Basic Trampoline Skills lesson.  

S/he will lead other Jump Referees to brief your team members on the rules of each activity, to keep score, and most importantly, they will ensure that each jumper jumps within their capabilities and are safe at all times.  Please find below a sample of the jumping activities that a group would generally participate in.



Ice Breaker @ Main Court
After the Check-in Process, our Jump Referees will conduct a Safety briefing and lead your group through some stretching and demonstrate 5 basic trampoline skills:

  • Straddle Jump              
  • Tuck Jump     
  • Pike Jump       
  • Knee Drop      
  • Seat Drop

Jurulatih kami haritu



kami diwajibkan membuat senaman regangan dahulu



Posing dulu (Alysa malu2 pulak)



Suasana kat dalam sebelum team kami masuk



Danish dah teruja tu



Anak2 yang lain pon dah teruja juga tu..naaammpak!!



Danish dah tarik2 tangan ibu nk masuk sgt2 dah tu


Sebelum memasuki gelanggang lompat2 tu kami diwajibkan memakai gelang khas..lupa pulak nak tanya untuk apa? Mungkin untuk senang diorang check masa kita masuk dan masa untuk kita keluar. Oleh kerana tempoh berada dalam gelanggang Trampoline ni mengikut jam iaitu kalau kita masuk pukul 1ptg diwajibkan keluar pukul 2ptg. Dan sekiranya kita masuk pukul 1.30 kita wajib juga keluar pukul 2ptg juga. Jadi kalau tak mahu rugi masa baik masuk tepat2 ikut jam. Kita juga diwajibkan membeli stoken khas iaitu tapak kaki stoken tu ada getah. Jadi kita takkan licin dan terjatuh masa lompat tu..ada pahaaam!! hihihi




Gelang tangan Khas



Cute tak stokin abah dan ibu



Stokin Khas (ada pelbagai saiz dari XS-XL)



Ada tulisan getah



Danish hairan getah tu melekat-lekat



Ok dah boleh masuk. Apa lagi beraksi laa budak2 ni. Skill yang diorang praktikkan masa kat umah lompat2 atas katil habis semua keluar. Sampai dah tak pedulikan ibu dan abah dah. Ada macam2 aksi tertunggeng, tergolek macam2 lagi la..kita tengok pon dah penat. Tapi kawan2 jangan risau trampoline ni lembut sangat. Dan ada jurulatih bersedia mengawal keselamatan kita semua. Kami betul2 enjoy haritu..



Ada jurulatih memperhatikan dan menjaga keselamatan kami 



Lompat laa..tunggu apa lagi



macam2 aksi



macam2 gaya


video



seronoknya Danish



Ada geng lagi laa seronok



Lompat lagiiiii



Jatuh lagiiii



Berduet dengan kakak Alysa




video




Alysa pon kemain lompat2



Abah pon sama



video




nasib baik tak nampak peyut



video




Nammmpakk!! Ibu lagi Overrrrr!!!



Foam Pit Relay @ Foam Pit
2 teams will jump at the same time.  
  • A large black padding will be placed 5 feet from the trampoline. 
  • Each jumper needs to jump into the foam pit, touch the Dodge Ball, crawl out of the foam pit and tag the next person. 
  • The process is repeated until all team members complete the challenge and are Saved. 
  • Points are given for each Saved Player in the team, based on 10 points per player. 
  • Time limit given is 4 minutes per team.
  • High Performance


yang ni kami tengok ja..


Danish nak cuba terjun atas foam tu


nampaknya baju dah basah tu


kena beratur untuk terjun..takut dah jatuh betimpa2 nanti penyek..hehehe


Tower Jump
The Tower Jump is leaping platform where you Defy Gravity until you safety land into a cloud-like Giant Air Bag which cushions your jump.



Terjun tinggi sikit macam terjun sungai..hehehe


Nampak tak..kan macamm nak terjun sungai


NBA Sharp Shooter @ Slam Dunk Lane

  • Each team gets to play this game together.
  • The object of the game is to score as many hoops as possible within a time limit of 2 minutes.
  • For a team of 10 people, we recommend the breakdown of jumpers as follows:
       10’ hoop = 3 jumpers, 9’ hoop = 3 jumpers, 7’ hoop =  4 jumpers.

  • Points will be given based on the following:
       10  Hoop = 30 points, 9’ Hoop = 20 points, 7’ Hoop = 10 point    


main basket ball..gaya dah  ada tu


tapi tak lepas laa tinggi sangat


last2 main kat bawah jer dengan kakak


Alysa & boboboy kemain seronok


Trampoline Dodgeball @ Dodge Ball Courts
Dodgeball Teams will play a competitive game on both courts using the Round Robin Format.
  • Teams will earn points depending on how many players are left on the Court, based on 10 points per player (Eg.: 3 players left standing = 30 points). 
  • Time limit given per game is 3 minutes.    


Amboi abah (tengah)..siap menerap lagi


gaya apo plok tu..lain macam jerr


amboi terbang2 gitu..hebattt!!


apa2 pon asalkan abag enjoy..


Sebelum terlupa di Jump Street Trampoline Park Penang ini juga terdapat banyak kemudahan. Antaranya: 



Locker percuma untuk barang2 biasa sahaja


Locker berbayar dan berkunci


Jump Street Cafe


Bilik Rehat (untuk yang datang secara berkumpulan)



Macam biasa aktiviti wajib mesti ada. Blogger Utara bergambar beramai2. Kali ini kami dapat berkumpul lebih ramai dari yang biasa kerana ada juga blogger yang datang dari luar pulau Pinang yang sudi turun ke Penang semata2 untuk berjumpa mata dengan kawan2 yang lain dan merasai sendiri kersorokan melompat di Jump Street Trampoline Park Penang ini. Antara Blogger Utara yang hadir adalah dari kedah dan Perak. Meriah sangat2 event kali ini..



Kami Blogger Utara dalam bilik rehat sedang menunggu masa untuk JUMP!



Wefiee lagiiii







Disini Murni ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada pihak Jump Street Trampoline Park Penang kerana sudi menaja kami team Blogger Utara untuk merasai sendiri keseronokan melompat diatas trampoline terbesar asia ini. InshaAllah ada kelapangan kami akan datang lagi. Sekiranya kawan2 pon teringin untuk merasai keserokan seperti kami depersilakan datang ya..Dibawah ini murni sertakan peta untuk ke Jump Street Trampoline Park Penang.






Jumping Safety .
Let’s get one thing clear: Jump Street is serious about your safety. 
Jumping on trampolines is a high intensity sport and it may result in injury. If you act recklessly and endanger yourself or other jumpers we will ask you to leave. We want you to have the best time of your life, but we won’t sacrifice safety for anything.

Every jumper at Jump Street will have to sign our Waiver and Release of Liability and Terms and Conditions before they can jump (which you’ll do when making your online booking). In this page we just call that document “the waiver” to make it easier. But once that’s done, the fun starts. Check out our rules below (which may change from time to time).

Jumping on a trampoline is an inherently dangerous activity and can be categorised as an action or extreme sport. Patrons of Jump Street Malaysia, by participation, accept these risks of which the ordinary prudent person is or should be aware.

Each jumper (or their parent /legal guardian for jumpers under the age of 18) entering the trampoline jumping areas is required to sign the waiver prior to commencing their jumping activity. By signing the waiver the patrons acknowledge that they have read and understood the risks associated with this activity and agree to behave in accordance with our rules.

Here at Jump Street we have developed a set of safety rules designed to minimise the chance of injury while jumping, bouncing and having fun on our trampolines. It is important to understand that potential for injury remains even when jumping safely. The risk of injury can be greatly reduced by following the four golden principles:

1. JUMP ONLY WITHIN YOUR LEVEL OF ABILITY
2. NEVER TRY TO LAND ON YOUR HEAD OR NECK
3. BE AWARE OF OTHER JUMPERS
4. FOLLOW THE RULES
SAFE JUMPING RULES

GENERAL JUMPING RULES – apply across all areas of the trampoline park
BEFORE YOU JUMP:

DO NOT JUMP if you have health limitations or injuries, are pregnant or are under the influence of alcohol or drugs.
ALWAYS empty your pockets and remove all objects from your mouth.
NO sharp objects or protruding objects on clothing allowed on courts.
NO cameras, phones or any other hand-held devices allowed on courts.
All jumpers MUST wear Jump Street grip socks and a correct wristband.
WHILE YOU JUMP:

NEVER attempt to land on head or neck
ALWAYS remain in control
ALWAYS watch out for other jumpers and give smaller jumpers right-of-way
ALWAYS follow the Jump Referees’ directions
DO NOT attempt any activity beyond your skill level
DO NOT jump or land on padding
DO NOT affect another jumper’s bounce in any way
DO NOT sit or rest on trampolines
NO rough play, pushing or running
NO climbing or hanging on nets
NO food or drink on trampolines
DO NOT JUMP IF a Jump Referee is not present
Performing flips and tricks can result in serious injury – perform flips and tricks at your own risk.

ADDITIONAL FOAM PIT SAFETY RULES


NEVER dive head first into the pit.
ALWAYS be in control and safely land on your feet, back or bottom.
ALWAYS wait until previous jumper is out of the pit.
DO NOT throw the foam cubes or linger in the pit.
Performing flips and tricks can result in serious injury – perform flips and tricks at your own risk.

ADDITIONAL HIGH PERFORMANCE SAFETY RULES

Trampolines in the High Performance area have stronger bounce. For safety reasons jumpers under 110cm in height are not allowed into this area.

Performing flips and tricks can result in a serious injury – perform flips and tricks at your own risk and never attempt activities outside your skill level.

ADDITIONAL BIG BAG SAFETY RULES

NEVER attempt to land on your head or neck.
ALWAYS be in control and safely land on your feet, back or bottom.
ALWAYS wait until the previous jumper has exited the bag.
ALWAYS exit the bag to the side.
DO NOT exit the bag back towards the platform.
ABSOLUTELY NO tampering with the air bag.




Artikel Menarik Yang Lain

16 ulasan

  1. Ohsem giler..
    Sha yang tengok danish ngn alysa pun dah teruja nie..
    Nampak gayanya lompat kat rumah jelah.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hati2 kang roboh katil..katil rumah kami dah roboh satu dikerjakan oleh budak2 tu

      Delete
    2. Sha dah pernah roboh gak kak.. Sudahnya x berkatil.. hehehe...

      Delete
  2. Replies
    1. Budak2 tu yang best..maknya penat woo

      Delete
  3. fuyoooo..ada aksi terbang...kalau clear lagi best hehehe

    ReplyDelete
  4. uihhh tinggi dia lompat ekeke

    ReplyDelete
  5. Peh, best gila. kat sini baru boleh tayang aksi melompat dan terbang-terbang, hehe :p
    Harga masuk pun affordable :)

    ReplyDelete
  6. tgk budak2 seronok betul dpt lompat

    ReplyDelete
  7. Sorry ter inter frame dalam gambar danish...

    teruja nau danish.. boleh bawak lagi mai sini kak...

    zaf nak ikut jugak kak... kowt boleh kurus.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam uols,
      naaakk jooiinn
      iols nak kuruih jugaks he3

      Delete
  8. seronok kan terutamanya budak2.. bila laa nak p lagi nih..

    ReplyDelete
  9. Seronok danish n alysa lompat2 terr..

    Kak murni n abe kak murni pun nmpk seronok gak

    ReplyDelete
  10. Bdk² yg teruja lebih... Best Sgt

    ReplyDelete
  11. Assalam murni,
    gamaknya kalo kerap melompat kat jumpstreet ni pakat kuruih la kita keeeennnn he3

    ReplyDelete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang