Bubur Nasi di Malam Tahun Baru 2016..

1:59 PM

Assalamualaikum...

Alkisah..setelah hampir 3 tahun tak masak Bubur Nasi..tetiba malam menyambut New Year 2016 Husband kesayangan telah ditimpa demam kus-kus (dekat maghrib suhu naik 38.9darjah) dan tak ada selera nak makan. Bila tanya macam2 makanan dia geleng kepala ja..last tanya nak makan bubur nasi tak?? "nakkk" katanya..Alamak selalunya kalau nak makan bubur nasi kami beli bubur mcD jer..Isk malam New Year ni mesti jalan jem kalau nak keluar..mmmm



Bubur Ayam di ambang 2016



Tak cakap banyak masuk dapur rebus laa segenggam beras..potong dadu carrot & sayur sawi..rebus sekali..







Bila bubur hampir masak masukkan daun sawi..





Oleh kerana ikan bilis takda..Murni goreng dulu ayam hingga garing pastu baru masukkan bawang dan goreng lagi sampai bawang garing. 







Lepas tu masukkan isi ayam yang dah goreng bersama bawang dalam bubur..pastu masukkan perisa sedikit garam dan lada sulah..(yang ni sesedap rasa kita laa ya)


Tarraaaaaa dah siapppp!!!

v

v

v

v

v

v






 Alhamdulillah berselera si-Dia makan..





Malam tu dengar bunyi bunga api dalam bilik jer laa..hehehe



Happy New Year 2016 Semua!!!


Artikel Menarik Yang Lain

12 ulasan

  1. wah, bubur pon jadi sedap bila buat dgn kasih syg. gituuu.. hehe

    ReplyDelete
  2. menyelerakan tengok... hehe

    ReplyDelete
  3. Nampak sedap....nanti nak buat jgk la...

    ReplyDelete
  4. harap ibu_suri boleh masakkan moi macam ni bila saya demam...hehe...

    ReplyDelete
  5. Bubur sedap sebab ada perisa tambahan dari kak murni.. Perisa kasih sayang secukup rasa.. :)

    ReplyDelete
  6. ehehe ni homemade ni lagi trangkat la Kak Murni =)

    ReplyDelete
  7. nice sharing of recipi.. lepasni nurrul nak cuba.. :)

    ReplyDelete
  8. selamat tahun baru kak murni

    ReplyDelete
  9. kira selalu masak bubur ni time pregnant kali ni. sebab selera makan kurg

    ReplyDelete
  10. sedapnya bubur nasi.. lama tak makan.
    kalau sakit bru lah dpt makan

    ReplyDelete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang