Aircond Perodua Viva Ku Tak Sejuk

12:00 PM



Assalamualaikum...


Sebenarnya problem Aircond kereta Viva Murni yang tak sejuk ni dah lama..2 tahun lepas pernah bawa check dengan Produa..tapi orang Produa kata takda ape2 yang rosak..so diamkan sajer laa..lagipon kereta Viva ni Murni hanya naik pergi kerja dan jalan dekat2 ni jer..Jadi kalau pergi kerja pagi2 tu tak perlu laa aircond sejuk2..dan kalau nak ke pasar pon kami pergi pagi...








Tapi Ahad lepas husband ajak pergi jalan2 ke seberang (keluar dari Pulau)  dengan Viva ni. Dan kebetulan masa kami keluar tu dah tengahari dan kebetulan pulak trafik jem. Jadi kami terperangkap dalam kepanasan. Alysa pulak tidur kat belakang. Kesian dia sampai berpeluh2. Dan lepas dia bangun dia cakap "ibu, Alysa pening". Ape lagi husband panik dan terus bagi dia minum air masak. Takut dia kena Heat Strok lerrr..








Sebenarnya Viva ni kena kena bawa lama2 baru aircondnya sejuk. Dan kalau berhenti2 dia jadi panas dan akan blow angin panas sahaja..Sebab haritu trafik jem dan tengah panas tengahari maka kami sekeluarga rasa macam duk dalam oven..hahahaha..








Dan keesokan harinya husband pon terus bawa Viva pergi bengkel kereta..dia tak mau dah bawa pergi Perodua..Dan Alhamdulillah Aircond Viva ni tak rosak..Cuma mekanik tu kata Gas kurang banyak..kena top-up gas...Lega...Lepas top-up gas tu dah sejuk dah aircond ms Vivaku ini...Alhamdulillah..








Artikel Menarik Yang Lain

4 ulasan

  1. bila 2 org tu dh besar tuka kereta la ehhee

    ReplyDelete
  2. cuaca panas melampau skrg ni aircond mmg satu keperluan..nak2 lagi dlm kete..nak2 tgh jem..ohohooo sian alysa

    ReplyDelete
  3. sekarang nih, pagi2 pun dah buka aircon..

    ReplyDelete
  4. abang punya kereta bila bawa lama2 baru sejuk nampak kena pergi chek gak aircond ni

    ReplyDelete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang