Kelas Make Up From Zero to Basic | Make Up untuk Raya Nanti hehehe

11:24 AM


 Assalamualaikum..


Ahad lepas sesajer takda kerja Murni & Blogger El-Darwena try p kelas make-up yang dianjurkan oleh kawan kepada kawan Murni iaitu Ms Nonie Haiza (tudung kuning kat bawah ni). Sebenarnya dah lama teringin nak belajar make-up..tetapi kerana kekangan masa dan jarak tu yang selalu tak jadi. Ahad baruni kebetulan MUA Diana Sza ni nak dtg rumah kawan so join ler sekali. Bila ajak blogger El dia pon mahu join. Ok jadi ada ler teman.



Sebelum dan Selepas



Untuk permulaan ni Murni try belajar yang Kelas Zero to Basic jer dulu. Nanti dah cekap sikit boleh ler try yang advance pulak ( amboi2 kemain naa). Dan part yang paling Murni nak belajar adalah countour dan shading. Alhamdulillah hasil dari ajaran MUA Diana Sza ni Murni paham laa..Cuma kena lebih latihan lagi.







Memandangkan muka Murni ni bulat gedempol & idung kemek..shading dan countour adalah amat perlu utk mendapatkan effect muka yang bujur (sireh) dan idung yang ala2 tinggi sket. (sori gambar takde byk sebab jurufoto takde) hehehe. Dan setelah bertungkus lumus maka inilah hasilnyer..
Taddaaa...

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v



Kelas Make up Zero to Basic




Murni memang memilih make up ala2 Barbie Doll. tapi tak mau heavy sgt..Alhamdulillah lps hantar picture dekat whatsapp adik first2 dia teka memang make up ala2 Barbie ke???..hehehe..So berjaya laa make up ku haritu..weeewit..




 



Jom ape lagi selepie laa kami (tapi sebenarnya kami rushing haritu..Suami Murni dah merajuk sebab janji dengan dia nak keluar pergi beli kasut dia. tapi pukul 6ptg pon blom balik lagi. Almaklum ralik terlebih. macam ni laa kalau mak2 terlepas. Tak ingat rumah dah..hahahaha









With Bloggee El



With Nonie Haiza








Dalam kereta pon sempat lagi. Datang tadi husband hantar. Tapi masa nak balik dia merajuk tak mau jawap tepon la pulak. So Ms Nonie Haiza terpaksa laa menghantar kami balik. Gaya macam nak pergi party tu. padahal nak blk umah jer pon..hahaha














Ok laa sampai sini dulu. InshaAllah Murni akan buat satu entry khas untuk MUA Diana Sza. So sape2 yang belah2 utara yg nak belajar make up boleh hubungi MUA Diana Zsa (016-4780069) ini. Charges dia pon tak mahal. memang mampu milik. Segala peratan semua disediakan. Cuma bawa badan dan tadah muka jer. hehehehe

Ok stay tune!!!






Artikel Menarik Yang Lain

8 ulasan

  1. cantiknya sis murni. memang tak rugi belajar makeup hari tu kan. PG pun tak reti sangat bab-bab makeup ni. memang kena pegi kelas makeup one day :)

    ReplyDelete
  2. cantiknyaaa.. barbie sesuai ngan Kak Murni.. hehe

    ReplyDelete
  3. bila balik rumah, mesti hilang rajuk suami lihat wajah istri macam barbie... :-)

    ReplyDelete
  4. alhamdulilah dpt gak join kelas ni..mujur ada geng yg weng2 skit hahaha..bestlah mokcik kelas ni..dpt belajar cara makeup..at least ada basic dah kalo nak kuar g mana2...

    ReplyDelete
  5. suka gak tngk2 mekap ni.. nature la kita prempuan..
    tapi kemalasan melanda.. ahak ahak.. maka tepek je bedak baby =P

    ReplyDelete
  6. lawanya depa mekap...nk jugak...nk jugak

    ReplyDelete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang