Cameron Highlands | Short Vacation August 2016 | Day2 - Bee Farm

September 20, 2016



Assalamualaikum...


Hari ke-2 di Cameron Highland. Oleh kerana kami takde iternary jadi kami pakai belasah jer laa..Mana yang sempat sajer...Entry kali ni banyak sangat gambar..almaklum nak clearkan memori telefon jadi semua gambar Murni boh cni..huhuhu






Awal pagi Mokcik dah bersiap pakai lawo2 dan selpie seround dalam bilik (sila muntah ijo) hahaha









Sebelum keluar husband mintak nak main Pokemon dulu sebab dekat lobi hotel Copthorne ni ada Pokemon Tower ape entah..Boleh pokemon berperang..adus tak paham btul..jadi Murni & Alysa wefie laa untuk hilangkan boring..Danish pulak duk meronda sakan dekat lobi hotel yang luas tu...





Sebelum keluar husband ajak ambik gambar dekat depan Copthorne tu tapi masa tu matahari tengah memancar terik kena muka jadi takleh laa nak berposing sakan depan thermometer suhu yang besar tu..esok laa abang...panas ni kan cair mekapku..hahaha















Kami singgah makan nasi lemak di Food Court Brinchang.





Lepas makan kami bergerak ke Bee Farm. Dekat Cameron Highland ni ada banyak Bee Farm tapi kami pilih yang kecik ni jer- Highlands Apiary Farm (Bee Farm) - Kebetulan kami on the way to Boh Tea Plantation from the main road. Jadi singgah sini dlu. Sebab dulu masa tahun 2011 kami pernah kesini masa tu Alysa masih kecik. So kira macam nak terobek laa ni..hahaha






Bawah ni pic masa tahun 2011. nampak tak betapa mudanya suamiku..Alysa pon umur dalam 8bulan gitu.



Pic Mac 2011


 Tempat ni masih sama macam dulu cuma dulu takde bunga purple tu (bunga Ratna @ kenop). Baru tahu nama tu pon cari dlm gugel hahaha. Tapi bunga Matahari  masih ada banyak dan besar2..hehehe terobek betul. dlu abah dukung Alysa, kali ni ibu dukung Danish pulak..hehehe





































Mesti korang tertanya2 mana lebahnyer..Mujur ada ambik gambar. Kat sini ada sarang lebah madu dan juga kelulut madu..Tapi hati2 jangan sampai kena gigit ya..hihihi





Dan ini part yang paling Murni suka. Murni sangat suka dengan bunga matahari. Jumpe2 terus ajak husband posing. Padahal masa tu tengah panas lip lap..hahaha



















Ok part terobek ni juga paling Murni suka.. Murni dukung Danish utk sentuh Sunflower tu. 5 tahun lps abah dukung Alysa utk sentuh Sunflower tu..soo sweeteeer








Terobek!!!!! Mac 2011 Alysa & Abahnya (Danish blom lahir lagi..hehehe














Ok kami seterusnya nak ke Boh Tea Plantation melaui jalan ke dalam lagi dari  Highlands Apiary Farm (Bee Farm). Ok bye..entah bila boleh datang lagi..InshaAllah kalau ada rezeki..Aamiiiin!





Artikel Menarik Yang Lain

12 ulasan

  1. Pergi sana tido tak? Berapa anggaran kos kena ada pi cameron ye.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tidur kat Copthorne 2 malam, rate masa tu RM158/nite..saya tak kira pulak habis berapa..ada dlm 500 kut sekali dgn makan dan beli sayur&buah..

      Delete
  2. Replies
    1. hehehe baju ala2 kimono tapi besar..

      Delete
  3. ala sweet je terobek2 ni kan
    sempat gak main pokemon tu
    mujur bini layan je..
    janji isi masa lapang ngan berselfie ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak wat cmner..hobi dia pokemon..hobi kita selepie

      Delete
  4. pokemon tower..??? hahahahahahaha
    pokemon gym kot.. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha entah laa sbb ada pokemon duk ats tower..hahaha mana laa akak tau nama dia

      Delete
  5. baru pergi hujung bulan ogos hari tu,tp xsempat pegi bee farm nii

    ReplyDelete
  6. comelnya alysa hihihihi... suami kak murni nampak muda loni hihihihihi

    ReplyDelete
  7. alololo...terobek sungguh ni

    ReplyDelete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang