S Pink Premium Pointer

Cameron Highlands | Short Vacation August 2016 | Day2 - BOH Tea Centre and Factory

Assalamulaikum..


Sambungan dari selepas terjah Highlands Apiary Farm (Bee Farm), seterusnya kami ke Tea Boh Plantation, Ringlet. Untuk sampai ke sini kita kena drive tepi2 lereng bukit. Memang seriau..hihihi






Tapi kerana kami pergi hari Ahad maka kami hanya dapat bawa kereta sampai kat bawah jer tak boleh sampai kilang teh kerana kat ata tu parking adalah terhad. Kita kena parking kat tanah lapang yang disediakan. Kita ada dua option untuk naik keatas samada nak berjalan atau menaiki bus shuttle yang duk ulang alik amik orang. Ramai mat saleh memilih untuk berjalan kaki mendaki bukit sambil2 ambik gambar..memang cantik view disepanjang jalan. Tapi kami memilih utk naik bas shuttle. Jom!!!!!



















Danish dan Alysa kemain seronok dapat naik bas..hahaha










Ok sampai2 tu kami terus masuk ke Kilang Teh Boh..kami tak singgah minum pon dekat cafe kerana manusia terlampau ramai dan kami pon masih kenyang..Jom tengok ape yang ada dlm kilang teh boh..














































Dan inilah hasilnya...wangi betul bau teh ni









Lepas pusing kilang teh tu kami terus berjalan ke Boh Estate. Ni Part yg Murni takleh lupa terus serik takmo mai dah..Kenapa??? Kami kena mendaki 174M untuk sampai ke View Point. Memang hazab nak tercabut lutut dan semput (almaklum stamina tak kuat) Hahahaha

















Banyak kali kami berhenti ambik nafas..sambil2 selpie laa laki bini.













Anak2 bukan main laju lagi mendaki..sambil duk jerit "cepat laa ibu"... "lambat laa ibu ni"..."sikit lagi nak sampai dah ibu"...diorang ni tak tahu  yang ibunya ni semput dah hoi..habis senget benget tudung ku..cair mekap hoiii hahahha





















Akhirnya sampai juga..tapi takda ape pon yang best..cuma dapat menikmati angin sejuk sepoi2 bahasa jer laa..Manusia pon ramai..nak selepie pon takda mood. Lepas berehat dalam 10 minit kami cabut..Nak turun pon hazab juga..ketaq lutut2..rasa nak fengsan..mintak nyawa hahaha









Jap nak terobek!!! ni pic Alysa & abahnya masa tahun 2011. Tapi pic tu dekat Bharat Plantation. Tepi jalan jer takyah panjat2 bukit segala. Parking tepi jalan turun bukit sket dah boleh snap pic ladang teh..lain kali kalau datang selepie sini dah la..hahaha





Ok lepas ni kami nak ke cari strawberry pulak..tggu next entry laa..hehehe




11 Komentar untuk "Cameron Highlands | Short Vacation August 2016 | Day2 - BOH Tea Centre and Factory"

haaa.. tak penah sampai Boh.. slalu pi Bharat jaa

boh ni tak best sgt..dah tersesat maka terjah jer laa

Bestnya p BOH. Minum teh dia kat situ sambil hirup udara sejuk segar, fuhhh, bestnya! :)

wah bestnya. view yg sngt cntik. nature!

Rindunya ladang teh :) Tahun ni tak pergi cameron lagi. Tahun lepas 3 kali pergi. Hehe. Suka cameron 😍

bestnyaaa! Dah lama tak pergi cameron. Lepas tengok ni rasa membuak2 nak pergi sana. hihi

anyway, salam perkenalan ye :)

bestnya...aduhhh...bila leh p xtau

Coretan Popular Ku : )

 
Copyright © 2014 Coretan Murni Alysa - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info | Edit By MH