Cameron Highlands | Short Vacation August 2016 | Day3 - Pasar Tani Brinchang & Balik

4:02 PM

Assalamualaikum..


Hari ke-3 di Cameron Highland. Jadi tengahari ni kena checkout pastu balik dah lerrr..Pagi2 buta kami bangun siap2untuk kuar breakfast. Husband ajak pergi makan roti canai kat Tanah Rata. Ada deretan kedai dekat dengan stesen bas tu ada laa kedai mamak kat ctu..alahai sampai ke CH cari kedai mamak..Tak jemu kaa hari2 kat penang pekena kedai mamak..hahaha. Lepas makan kami otw balik singgah Pasar Tani Brinchang..Beli laa buah tangan sedikit nak bawa balik Penang.








Sayur murah gila..kalau Murni duduk sini hari2 Murni makan sayur kot. Tapi Murni hanya mampu beli 7paket RM10 jer. nak beli RM20 husband tak bagi. katanya "awak nak masak ker beli banyak2??" Pedas juga ayatnya tapi ada betulnya..hehehe




Cendawan 3paket RM10

Buah2an kering 5paket RM20

Coklat 5kotak RM10


Kalau datang CH tak beli strawberi mesti rasa pelik kan..kami beli ni 6kotak RM50. Mahal ke murah tak tahu laa..sebab berkenan buah besar2. Tapi bila balik rumah tengok ats jer buah besar2..bawah kecik2..pandai depa yer menkelaburi mataku ini..hehehe











Balik dari pasar tani awal lagi. Budak2 duk bising kenapa takde kolam dekat hotel ni. Padahal ada jer..So bawa mereka tengok kolam di tingkat 4. Bila nampak kolam ape lagi jerit2 laa nak mandi kolam. Murni memang tak kuasa nak melayan. Mujur abah mereka nak melayan. Maka bawa la mereka berendam sekejap. Swimming pool ni ada heater so tak ler sejuk sangat. 










Oleh kerana kesejukan sekejap jer mereka mandi. Kami balik bilik bersiap2 nak check out. Dalam kul 11pg kami siap turun untuk check out. Sekali lagi mereka ni buat perangai. Alysa & danish duk ajak main snooker. sebabnya ramai keluarga arab duk main snooker masa tu. Mereka pon teringin sama la. Sekali lagi la abah mereka kena melayan. Hehehe

















Ok sebelum balik sekali lagi laa amik peluang berposing di hadapan Copthone hotel ni. Haritu kan panas sangat sampai mata silau. harini cuaca elok jer sejuk2 sket.






































Dah habis bergambar sakan depan tu kami bertolak balik. Sempat singgah beli petai kat gerai orang asli tepi jalan. Wah petai dia memang mabeles..Hehehehe



seikat RM10

Ok sampai sini jer laa percutian 3hari 2malam di Cameron Highland ni. Banyak lagi tempat yang kami tak sempat nak pergi mcm taman agro mardi & lavender garden. Husband janji next time kita pergi lagi..Harap2 pjg umur murah rezeki boleh pergi lagi. Aamiin

Entry 'Short Vacation Cameron Highland 2016' yang lain:

Day 1: Copthorne Hotel

Day 2 : Bee Farm

Day 2: Ladang & kilang Teh Boh Ringlet

Day 2: Big Red Strawberry Farm 

Artikel Menarik Yang Lain

9 ulasan

  1. xleh tahan tgk kegebusan mokcik..ehhhhh silap
    kegebusan stoberi tu ...telan ailio

    ReplyDelete
  2. My favourite hotel! 😍 suka sangat duduk sini. Sebab sejuk dan hotel ni paling tinggi di Cameron.. hehe

    ReplyDelete
  3. pasar tani tak penah pegi, pasar malam Brinchang ja yang dok pi pun..

    ReplyDelete
  4. Bestnyeee bercutii gituu, bila laa nona nak merasa, hehe

    ReplyDelete
  5. comelnya kaktus. busyra suka kaktus!!

    ReplyDelete
  6. Seronoknya.. tak menahan nengok sayur murah...strawberry pun nak jugakkk... hihi

    ReplyDelete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang