Review | Indoor Laser Tag Arena | Laser Ops Malaysia

5:44 PM


Assalamulaikum...


Harini Murni nak cerita tentang satu aktiviti menarik yg Murni dan bersama Team Projek Blogger Utara lakukan last week. Aktiviti ni bagi mak2 memang teruja laa..bagi kaum bapak2 mereka dah biasa kot sbb ada juga bapak2 yg berpengalaman bermain tembak2 paintball. Kali ni kami mencuba sesuatu yang baru..iaitu permainan tembak2 laser. Permainan ni dilakukan dalam bangunan. So jangan risau kalau keadaan cuaca tak baik pon..Dan permainan ini juga sesuai untuk kanak2 umur 7 tahun dan keatas...hehehe






Laser OPS Malaysia, Indoor Laser Tag Arena di 1st Avenue Mall, Penang..Kawan2 naik terus ke tingkat 3 dan dihadapan askulator terus nampak Laser Ops Malaysia ni.








Ok sementara menunggu giliran untuk masuk kedalam kami semua pakat duk posing & selpie jer laa..Kebetulan hari yang kami pergi tu adalah hari sabtu maka terdapat ramai customer. Mereka datang secara beramai2 mungkin ambik pakej team building. Untuk pengetahuan semua setiap satu game boleh main untuk 28 player. Tapi kalau tak cukup pon masih boleh main. Walaupon kawan2 datang dalam 3-4 orang pon masih boleh main. jangan risau ya...
























Harga Tiket


Sebelum masuk ke dalam kami semua dikehendaki untuk mendaftarkan diri masing ke dalam sistem. kami kena register nama masing2 dan juga alamt email (untuk hantar result pertempuran nanti) di komputer yang ada banyak disitu. Nanti kita akan diguide oleh staff laser ops.  .














Sebelum masuk ke 'medan pertempuran' kami ke bilik cahaya biru. Kat dalam ni staff akan beri penerangan ringkas cara2 memakai vest dan menggunakan fasor. Dan ada juga tontonan video. Pastu kami diberi penerangan tentang peraturan dan keselamatan semasa didalam bilik pertempuran.


NO RUNNING
 NO CLIMBING
 NO PHYSICAL CONTACT























Sebelum bermain, setiap pemain akan dibekalkan dengan vest dan fasor yang dilengkapi dengan paparan baru penuh warna LED di belakang fasor, LED ini terdapat 5 penggetar standard iaitu di tempat sasaran untuk menembak kiri dan kanan bahu, belakang, depan dan di pistol fasor, super bright white hit indicators, bunyi MP3 berkualiti tinggi, komunikasi radio lebih cepat, laser hijau dan merah serta banyak lagi.





Di arena ini dibahagikan kepada dua zon pasukan iaitu pasukan hijau dan pasukan merah. Ia yang direka khas dengan LED menerangi arena dan LED Wall Medallioms.
























Arena maze ini direka khas dengan lampu, kesan cahaya dan asap serta dilengkapi dengan kesan bunyi yang mewujudkan suasana yang mendebarkan.Markah bagi setiap tembakan yang mengenai sasaran atau musuh, anda akan mendapat 75 markah, manakala 25 markah akan ditolak sekiranya anda ditembak oleh pihak lain atau musuh korang.

















Masa bagi 1 misi bermula daripada taklimat, vesting dan bermain ialah 20 minit. Kiranya anda ada masa sekitar 10 minit untuk bermain di dalam arena.

Jadinya strategi amat penting bila berada di arena ini.





Ok setelah 10 minit berhempas pulas akhirnya permainan tamat. Dan result siapa pemenang terus dapat. Tak sangka encik suami menang Top Player. Dan Murni takde dalam carta. Hahaha. Dan sekiranya kawan2 memasukkan alamat email semasa register sebelum main haritu dalam masa 2 hari kawan2 akan dapat email dari Laser Ops result personal masa main haritu.







 

Thank you Laser Ops Malaysia for having us. We had a great time. Alamat: Laser OPS 1st Avenue Mall 3-13 182 Jalan Magazine 10300 Georgetown Penang Tel: 04-2519092 email:tagme@laserops.com.my facebook: https://www.facebook.com/laserops.my website: http://laserops.com.my/

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef

Thank you Laser Ops Malaysia for having us. We had a great time. Alamat: Laser OPS 1st Avenue Mall 3-13 182 Jalan Magazine 10300 Georgetown Penang Tel: 04-2519092 email:tagme@laserops.com.my facebook: https://www.facebook.com/laserops.my website: http://laserops.com.my/

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef
Thank you Laser Ops Malaysia for having us. We had a great time. Alamat: Laser OPS 1st Avenue Mall 3-13 182 Jalan Magazine 10300 Georgetown Penang Tel: 04-2519092 email:tagme@laserops.com.my facebook: https://www.facebook.com/laserops.my website: http://laserops.com.my/

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef
Terima kasih Laser Ops Malaysia kerana menjemput kami. Dan sekiranya kawan2 berminat boleh layari :-
Atau datang sendiri ke :-
LaserOPS
First Avenue Mall 3-13
182 Jalan Magazine
10300 GeorgeTown
Pulau Pinang, Malaysia
Tel: 04-2519092
Email: tagme@laserops.com.my



Artikel Menarik Yang Lain

6 ulasan

  1. hahahaha... ada orang main tipuu....

    ReplyDelete
  2. untung la dapat g tempat ni...

    ReplyDelete
  3. bestnya kak murni. tiket masuk pun tgk tak berapa mahal. tp kena bg badan fit dulu baru senang nk lari hihihi (kira letewww :p)

    ReplyDelete
  4. best best best..1st time pakai suit gitu main tembak laser plak woohooo

    ReplyDelete
  5. best sgt...naseb dpt no.3 hahahaha

    ReplyDelete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang