Baby dah ada Heartbeat | Check - up 8 Weeks

12:53 PM


Assalamualaikum..


Sejak diserang morning sickness ni mood nak update blog jd kelaut sket. Alhamdulillah dah 5 hari kita masuk ke bulan Disember..tapi ini adalah entry pertama Murni. Sebenarnya banyak yang ingin dicoretkan tapi tu laa..pembawakan budak ni jd 'M' sket. Ampunkan mak nakkk!!! 






Kali ni Murni nak tempek laa sekali lagi tentang result check-up kali ke-2 Murni dekat Hospital Lam Wah Ee ni. Alhamdulillah hasil scan dah dapat kesan denyutan jantung baby. Masa doc cakap mari kita scan perut tu Murni dah berdebar kerana mggu lps check-up 7weeks masih takde heart beat. Dan sebaik saje doc scan tu ada sound denyutan baby tu Murni rasa lega yang teramat sangat. Alhamdulillah. Dan hasil check up kalini result scan utk due date hampir2 sama dengan pengiraan mengikut last period. Klau ikut LMP due 3 July 2017 dan ikut scan due 5 July 2017. Alahai seminggu lps Hari Raya Aidilfitri 2017 tu. hihihihi


Susu Materna



Murah rezeki Murni dan baby kerana doc bagi free sample susu untuk ibu mengandung. Lepas ni kena laa rajin membancuh. Tak lupa juga Murni setiap ambik B-complex with Folic Acid dan juga Ostemetrix - kalsium , Magnesium. 



Asid Folic & Kalsium


Tak lupa juga Murni setiap hari makan B-complex with Folic Acid dan juga Ostematrix (kalsium magnesium). Nanti Murni akan ceritakan kenapa ibu mengandung amat memerlukan Asid Folic dan juga Kalsium Magnesium sepanjang tempoh hamil dan berpantang..Kawan2 doakan Murni dan baby sihat sokmo ya..





Artikel Menarik Yang Lain

12 ulasan

  1. wah..jaga kesihatan ye murni..:)

    ReplyDelete
  2. tahniah murni. seronok kn dengar heart beat baby.

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah dah tahniah akak. Jaga kandungan baik-baik =)

    ReplyDelete
  4. Rajinnya akak makan ubat biji.. Sha ngeri tgk ubat biji yang besar2 nie.. semoga baby dan akak sihat sentiasa..

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah syukur...tahniah ya... :)

    ReplyDelete
  6. Alhamdullilah. Suka siqah baca kisah pengalaman Murni mengandung :) Semoga murni dan baby sentiasa sihat ye. Dipermudahkan urusan segalanya :)

    ReplyDelete
  7. alhmdulilah..take care :) moga dipermudahkan segalanya

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah..take care tau.. ;p

    ReplyDelete
  9. Semoga Murni & baby sihat eh

    http://www.fatindays.com

    ReplyDelete
  10. kejap tu mokcik..tgk2 dah kuar bb hihi
    semoga dipermudahkan dlm tempoh mengandun ni dah sms banak nanti amin

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah. tumpang happy. :) take care akak. <3

    ReplyDelete
  12. banyaknyaaaaaaa susu. murah rezeki baby

    ReplyDelete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang