Bunga Api Meletops Depan Mata | Selamat Tahun Baru 2017

January 05, 2017



Assalamualaikum..

Maaf tajuk entry mcm menakutkan..Tapi ini adalah kebenaran.. kalau tak caya baca entry ni sampai habis..




Sebenarnya sejak kahwin Murni dan encik suami tak pernah keluar pada ambang tahun baru..kiranya dah hampir 8 tahun laa ya. Pada 31.12.2016 tiba2 kami dapat jemputan untuk ke Hotel Park Avenue, Sg. Petani bagi memenuhi undangan New Year Eve Buffet Dinner. Maka lepas Asar kami bertolak laa dari Bayan Lepas ke Sg. Petani. Mujur jalan tak jem sangat.


With Nur Alysa Sophia, anak sulung ibu..hehehe


Kengkonon nak tunjuk baby bump tapi terlindung (baby baru 14weeks gitu)















makanan terakhir yang masuk ke perut ibu mengandung untuk tahun 2016 ni (share dgn baby banyak niii)


Bersama Familia #ProjekBloggerUtara. 5 orang saje yang dapat hadir..lagi 6 orang bz dengan hal masing2..




Best juga layan life band kat sini..


Dah habis makan kami pon bertolak balik ke Penang..Tak tengok jam pon. tapi yang Murni ingat dalam pukul 11.45pm kami berada ditengah2 jambatan Pulau Pinang. Encik suami pulak nak tervivi pulak terus pecut katanya nak balik rumah terus. Tapi tiba2 dia kata jom kita lalu kot depan Queensbay Mall kut2 ada bunga api. Murni ikut sajo..Anak2 dah tidur kerass kat belakang..










Traffic agak slow tapi kereta still move. Depan2 Queensbay Mall ada stage & mini concert. Orang punya ramai penuh sepanjang jalan depan Queensbay Mall ni. First time tengok sambutan gini Murni jadi tak terkata2..












Dan.....Tepat2 jam 00.01 01/01/2017 kami sampai di bulatan sebelum masuk ke Quensbay Mall tu..Tiba2 Bunga Api meletops depan2 kereta kami. Tepi jalan ada abam bomba tengah standby. Dan tepat2 kami lalu depan dia, dia suruh stop kereta. Apa lagi Murni pon ambik laa video. Encik suami kejutkan Alysa dan Danish bangun. Tapi Danish bangun terus menangis..Ibuuuu takut ibuuuu takut..mungkin dia ingat perang ka ape....Dan seumur hidup inilah pengalaman pertama Murni dapat tengok bunga api dari jarak yang sangat dekat. Dekat2 nak habis tu encik suami tolong rakam pemandangan dari ats kepala kerana dia dapat keluar dari kereta..Memang tepat2 ats kepala sampai habuk2 kertas berterbangan turun ats kepala kami..memang pengalaman yang tak dapat dilupakan.





Selamat Tahun Baru 2017!!!

Artikel Menarik Yang Lain

5 ulasan

  1. Selamat tahun baru juga untuk kalian sekeluarga...

    ReplyDelete
  2. Belum terlewat rasanya untuk saya ucapkan selamat tahun baru kepada Murni. Setakat ni saya belum lagi berpengalaman menyambut tahun baru dgn meriah..

    ReplyDelete
  3. ye ke makanan terakhir tu ??? heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha yang terakhir di tahun 2016..hahhaha

      Delete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang