Nu-Caffe Tongkat Ali | Kopi Arabica dgn Krimer yang Sedap

April 27, 2017

Assalamualaikum..

Siapa kat sini penggemar kopi?? Murni memang suka sangat minum kopi..tak kira laaa ape saje jenis kopi. Sehari memang kena minum sekurang2nya secawan kopi barulaa ada mood nak kerja atau berjalan. Tapi sejak mengandung ni Murni kurangkan minum kopi..tapi bila teringin Murni minum laa juga sekali sekala..hihihi




Terbalik pula dengan encik suami Murni dia tak berapa suka minuman kopi. Dia lebih suka teh atau coklat. Tapi baru2 ni Murni diperkenalkan dengan Nu Caffe Tongkat Ali oleh seorang kawan. Oleh kerana tengah pregnant dan Nu Caffe ni ada campuran eksrak Tongkat Ali yang sinonim khasiatnya untuk lelaki maka Murni pon cuba laa beri encik suami cuba. Antara kelebihan Tongkat Ali ialah membekalkan tenaga berpanjangan, memperbaiki pengaliran darah dan meningkatkan fokus dan kesihatan keseluruhan kepada lelaki.




Murni tak beri dia minum masa hari biasa kat rumah kerana selalu seblum pergi kerja dia tak minum kopi atau nescafe. Jadi kebetulan masa Murni dapat Nu Caffe ni Murni dah plan nak berjalan2 kat Alor Setar Kedah dengan trip 2 day 1 nite sahaja. Murni dah tau dia mesti penat untuk jalan2 ke banyak tempat dalam masa yang singkat. First2 beri dia minum masa pagi kat hotel. Alhamdulillah encik suami suka dengan Nu caffe ni. Sebab aroma, bau, rasa  sedikit pahit dan rasa lemak krimer tu sempurna. Seimbang semuanya. Murni pon ada laa cuba sesudu teh masa bancuh kat dia. Memang sedap..Kalaulaa ada Nu Caffe kacip fatimah lepas bersalin nanti boleh laa beli..hehehe






Lagi satu Murni tak risau untuk beri encik suami minum Nu Caffe ini kerana Nu Caffe ini telah dipatenkan di 4 buah negara iaitu Amerika Syarikat, Jepun, Eropoah dan Malaysia. Nu Caffe ini terhasil dari penyelidikan saintis Malaysia dengan saintis di Massachusetts Institute of Technology (MIT) USA. Disamping itu ianya telah dipiawaikan berdasarkan SIRIM MS:2409:2011. Ia untuk memastikan bahan aktif hadir dan konsisten. Nu Caffe juga dihasilkan di kilang bertaraf GMP, ISO 220000 dan HACCP. Dimana fasiliti tersebut menghasilkan ekstrak di Malaysia yang melepasi pemeriksaan oleh Food Drug Administration Amerika Syarikat (USFDA).





Nu Caffe Tongkat Ali ini sebenarnya sesuai untuk diminum dimana sahaja dan pada bila2 masa pon. Jadi loni Murni dah berani bancuh secawan Nu Caffe pada waktu pagi semasa sarapan sebelum encik suami pergi kerja.hehehe. bagi yang ingin mencuba sendiri kesedapan dan merasai kebaikan dalam Nu Caffe Tongkat Ali ini boleh dapatkan di DenaiSell

Harga untuk 5 Sachet ini hanya RM18.50. 

Selamat mencuba!!

Artikel Menarik Yang Lain

0 ulasan

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang