D.I.Y Logo Menggunakan Website DesignEvo

2:19 PM

Assalamualaikum..

Dah lama Murni tak review tentang laman website. Harini Murni nak review tentang satu website baru yang menawarkan perkhidmatan cipta logo secara D.I.Y. Anda tak perlu ada background graphic designer untuk cipta logo yang menarik bagi produk atau syarikat anda. Lakukanya sendiri. Hanya ikut langkah mudah seperti di bawah:

1) Visit www.designevo.com

2) Click "Make a Free Logo"



3) Kemudian pilih dari templates logo mana yang berkaitan dengan anda. Kalau nak senang terus cari dekat "Search Templates". Macam Murni nak logo untuk blog jadi Murni terus search blog.



4. Sekarang tukar nama dan perihalan mengikut keperluan anda.


4) Anda boleh menukar font teks, warna dan menambah sebarang ikon yang berkaitan dengan reka bentuk anda sendiri seperti yang anda mahukan. Selepas logo anda sudah siap, klik pada "download" button.





5. Oleh kerana Murni ingin gunakan Logo ini dalam bentuk High resolution files (JPG, PNG), Transparent PNG, Edit and re-download, Lifetime support & Print ready Murni ambil "Basic Pakage" yang berharga USD19.90 (harga promosi). Pembelian boleh dilakukan melalui kredit kad ataupon Paypal. 


Ciri & Pelan


 

Yayyyy!!! My logo is done. Cantikkan??? Ni baru percubaan lepas ni boleh buat banyak lagi logo kerana saya boleh edit and download it again. No worries! Lepas ni Murni boleh guna logo ni di instagram ke, FB page ke, buat name card ke atau print di T-shirt. Macam mana nak edit?? Klik jer di My Logos. Selamat mencuba.






Apakah kelebihan DesignEvo?

  • 3000+ professionally designed templates
  • Over one million icons available to search
  • Hundreds of text fonts and shapes to choose from
  • Fully customizable features



Jadi tunggu apa lagi, pergi saja ke website https://www.designevo.com/ dan lakukan sendiri logo anda.






Artikel Menarik Yang Lain

3 ulasan

  1. wahhh mudahnya. edit2 dah siap. best website ni. tq akak for sharing. <3

    ReplyDelete
  2. terbaek.. mmg tgh mencari web utk design sticker ni. hehe

    ejulz follow sini. harap sudi follow blog ejulz jugak :)

    ReplyDelete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang