Renovation Rumah Baru | Plaster Syiling L-Box

1:11 PM

Assalamualaikum..

Lepas dah ada bekalan elektrik kerja kerja renovation senang la nak buat kan. Kami hanya buat simple renovation. Nak buat plaster syiling & tutup saluran paip dalam bilik air sahaja. Almaklum budget tak berapa nak ada. Husband ambik contractor luar. Satu kelebihan apartment yang kami beli ni dia takde contractor panel. Jadi kami boleh ambil mana mana contractor yang kami suka dan management pon tak minta deposit untuk renovation.


Kami tak buat renovation besar pon cuma nak buat plaster syiling jer. Pilihan design plaster syiling semua suami yang pilih. Dia nak buat bentuk L-box katanya.

Syiling Asal


Wiring Baru


Okay dah siap. Tunggu nak pasang lampu & kipas jer.

Down Light Kami Pasang Bentuk Diamond

Dekat Tengah Box Pasang Cornice


Dalam bilik kami buat plaster syiling biasa sahaja.

Plaster Syiling Bilik Utama

Plaster Syiling Bilik Tengah

Plaster Syiling bilik Ketiga

Ni pintu nak masuk dapur. Ada setengah rumah mereka pecahkan dinding ni nak bagi besar. Tapi Murni masih nak kekalkan dapur ni macam bilik. Sebab Murni taknak terus nampak dapur dari ruang tamu. Tapi bila nampak pintu tu petak sangat Murni minta contractor tu boh arch di pintu tu.



Okay ini laa hasilnya. 



Untuk bilik air kami hanya mampu tutup saluran paip jer..sebab memang nampak tak elok laa ada batang paip besar tu..nak full renovation tunggu kena kumpul duit dulu..Rumah kami ada 2 bilik air, satu dalam bilik tidur kami dan satu kat luar berkongsi pintu dengan bilik ketiga.




Bilik Air Tetamu



Bilik Air Bilik Tidur  Utama
Lepas ni next projek nak cat satu rumah. Kami nak cat sendiri hehehe..Opss lupa pulak lampu kipas dulu..tungguuu


Artikel Menarik Yang Lain

2 ulasan

  1. bnyak gak kna renovate kan..igt smua dah complete

    ReplyDelete
  2. yes bagus murni tak pecah dinding dapur.
    cantik buat camtu.
    sebab kalau lapang sgt, nampak plak dapur dari depan,kan.
    hi hi hi aida ni byk tgk deko sunnah :) dpt ilmu dari situ.
    dapur better disorok kan...

    ReplyDelete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang