REVIEW: IMAAN JARDIN AIR CUSHION FOUNDATION & IMAAN SUCI WIPES

3:02 PM

Assalamualaikum..

Sejak ada baby kecik ni Murni kalau kalau nak keluar memang malas nak mekap2 macam dulu. Tapi takkan sebab alasan anak Murni nak keluar rumah dengan muka pucat lesi. Jadi Murni tercari2 satu produk solekan asas yang mudah dan praktikal. Dulu2 masa Danish dan Alysa kecil Murni suka guna cushion foundation compact sebab senang. Dan Murni beli dari Korea. Tapi loni tak payah nak beli dari Korea kerana produk macam ni dah ada keluaran tempatan dan diyakini halal dan suci. Harini Murni berkesempatan nak review dua produk dari Imaan Suci World iaitu IMAAN JARDIN AIR CUSHION FOUNDATION & IMAAN SUCI WIPES.



JARDIN AIR CUSHION FOUNDATION

Apakah Kelebihan Jardin?

Argan Oil
  • Melembabkan kulit yang kering
  • Mengatasi jerawat
  • Mengatasi sunburn
  • Mengatasi kulit kusam & gelap
Kelebihan

  • Tekstur pekat setanding liquid foundation
  • Dap-dap tak kotorkan jari
  • Tidak berminyak tetapi glowing
  • Auto blend dengan warna kulit
Ciri-Ciri

  • SPF 50++
  • Argan Oil
  • Vitamin E
Vitamin E

  • Kulit kelihatan lebih muda
  • Mencerahkan kulit
  • Memudarkan jeragat
  • Mengurangkan garis halus
Sebelum..muka banyak cela dan parut jerawat

Selepas, cela dan parut dah takde



Kenapa Murni suka JARDIN AIR CUSHION FOUNDATION kerana tekstur dia pekat setanding liquid foundation yang Murni pernah guna dulu, lagi satu ianya senang nak digunakan.. hanya dap-dap jer dekat muka tanpa kotorkan jari, tidak berminyak tetapi glowing dan auto blend dengan warna kulit. Foundation ini sesuai untuk kulit asia macam kita ni. Ia tahan 8 jam..bestkan!!! Yang seronoknya, terdapat Argan Oil di dalamnya. Murni memang suka kalau produk yang ada Argan Oil kerana boleh melembabkan kulit yang kering, mengatasi jerawat, mengatasi sunburn dan juga mengatasi kulit menjadi kusam & gelap.






Selain itu, Murni juga suka kerana ianya mengandungi Vitamin E. Kulit kita memerlukan vitamin, selain dari makan Vitamin E, kita juga boleh mencari produk yang mengandungi vitamin E seperti Jardin Air Cushion Foundation ni, vitamin E baik untuk kulit agar kelihatan lebih muda, mencerahkan kulit, memudarkan jeragat, mengurangkan garis halus. Nampak tak, banyak betul kelebihan Jardin Air Cushion Foundation ni. Satu produk boleh cover semua, jimat banyak duit tak perlu beli produk anti untuk pudarkan jeragat.

Nak tahu lebih lanjut boleh rujuk link ini:

https://www.imaanworld.com/jardin-foundation/


Imaan Suci Facial Wipes

Lagi satu produk kegemaran Murni dari Imaan Suci World adalah Suci Facial Wipes dan Premium Wet Tissue. Sebab bila kita dah make up dan keluar, kalau kita nak cuci muka masa nak solat memang agak susah kerana kita jarang bawa make-up remover bersama. Dulu Murni selalu guna brand Eli**to. Tapi sejak kawan Murni perkenalkan denga Suci Facial Wipes dan Premium Wet Tissue Imaan ni, Murni tak nak bertukar dah. Kenapa Murni pilih kedua2 sekali. Mesti laa ada kebaikan yang tersendiri. Selalunya kalau di rumah Murni gunakan yang bewarna biru manakala kalau keluar atau kat tempat kerja Murni gunakan yang warna pink.



Kelebihan dan Kebaikan

Fungsi Pembersih Wajah
  • Fungsi pembersih solekan (deep cleansing)
  • Membuang segala makeup yang kalis air
  • Mampu membersihkan makeup yang tebal-tebal  

Formula Aloe Vera & Vitamin E
  • Tambahan Formula Minyak Argan
  • Tidak mengandungi sebarang alkohol 

Membersih dan menyegar
  • Membersih dan melembap
  • Fungsi 2 Dalam 1 (Membersih & Menyegarkan)
  • Mudah dibawa ke mana sahaja

Sesuai untuk kulit berminyak
  • Sangat sesuai untuk kulit kering & sensitif
  • Sesuai digunakan semua jenis kulit muka, kulit yang sensitif pun boleh gunakan 

Diiktiraf tisu Halal oleh JAKIM- suci dan selamat untuk digunakan

• Dermatologically Tested 
• Formaldehyde Free 
• Paraben Free 
• Alkohol free


Baru!!!!

Premium Wet Tissue


  • Untuk kulit kering
  • Mengandungi khasiat Argan Oil, Aloe Vera dan Vitamin E bagi melembap dan melindungi kulit muka.
  • Sehelai tisu cukup untuk menanggalkan solekan seluruh wajah, permukaan honeycomb - gandakan kuasa menanggal makeup walaupun waterproof makeup
  • Dermatologically Tested, Formaldehyde Free, Paraben Free, Alcohol free




Bila nak solat sebelum ambil wuduk Murni akan pastikan muka Murni bersih sebersih2nya. Tonyoh2 dengah wet tissue ni sampai betul2 bersih baru Murni ambik wuduk. Sehelai tisu cukup untuk menanggalkan solekan seluruh wajah, dengan permukaan honeycomb dapat menggandakan kuasa menanggal makeup walaupun waterproof makeup. Oleh kerana wet tissue ini mengandungi khasiat Argan Oil, Aloe Vera dan Vitamin E yang melindungi kulit muka dan menjadikan kulit muka kita lembap dan segar.



Nak tahu lebih lanjut boleh rujuk link ini:



Adress:
No 3A-08 , 
D' Pandan Avenue 3, 
Taman Pandan Mesra, 68000 Ampang


Phone:
019 286 2828
013 234 4848


Email:
inquiry@imaanworld.com




Artikel Menarik Yang Lain

4 ulasan

  1. Macam best jer... kat watson ada jual ke?
    Wipe tu macam pernah tengok tapi tak ingat kat mana

    ReplyDelete
  2. produk imaan ni byk eh..tisulah bb cushion lah..nti boleh try

    ReplyDelete
  3. Ada nmpk adik ipar guna tisu dia...
    Nnt nk try guna tgk

    ReplyDelete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang