3 Minutes Instant Spaghetti SEDAP Dari Master Pasto

1:57 PM



Assalamualaikum...

Sebenarnya Murni masih dalam mood cuti2 Tahun Baru Cina ni. Walaupon cuti ni tak balik kampung dan lepak2 jer dekat rumah. Rutin harian macam biasa laa bila mak-pak cuti dan anak2 pon cuti maka mak2 kerjanya masak2 jer laa..anak2 pulak kerja nak makan jer. Tapi serius penat nak tunaikan hajat selera anak2 ni. Mana taknya si kakak nak makan nasi si adik nak makan pasta/spaghetti. Bab nasi takpe laa memang sentiasa masak cuma bab pasta/spaghetti ni kalau nak masak kena ikut mood. Murni terfikir juga alangkah best kalau ada pasta/spaghetti instant macam mee segera tu. Dan Alhamdulillah apa yang Murni fikirkan benar2 ada rupanya..hi hi hi.



Tengah2 buntu kebetulan pulak Murni terbaca kawan2 review tentang Pasta Segera & Spaghetti Segera yang boleh dibeli di Malaysia dinamakan MASTER PASTO. Ianya adalah makanan Ready To Eat Meal in Malaysia yang dikeluarkan dibuat oleh Lioco Food Industries Sdn. Bhd. Ianya pengeluar Malaysia Food yang berlokasi di Penang. Pasta Segera atau Instant Pasta ini hanya perlukan masa 3 minit sahaja untuk disediakan samada mengunakan microwave atau pun rendaman di dalam air panas. Sangat senang disediakan dan paling penting rasanya sedap!!!




Mana2 mak2 yang selalu busy macam Murni disarankan simpan stok Master Pasto ini kat rumah tau. Senang disediakan bila2 anak-anak lapar dan paling penting selepas ini kalau nak keluar travel didalam dan luar negara Murni akan beli Master Pasto sebagai Cenderahati dari Malaysia kerana ianya Spaghetti terbaik serta Makanan Halal dari Malaysia


Cara Memanaskan Semula Speghetti Ini Ada 2 Cara:


1. Menggunakan Ketuhar Gelombang Mikro

- Masukkan ke semua bahan flexy packy ke dalam bekas tahan panas.

- Panaskan ke dalam ketuhar gelombang mikro selama 1 minit 

- Keluarkan dan siap untuk dimakan.



2. Menggunakan Air Yang Mendidih

- Panaskan air sehingga mendidih

- Setelah air mendidih masukkan flexy packy ke dalam air yang mendidih tersebut. Jangan risau flexy packy tersebut tidak akan bocor atau cair.

- Setelah direndam didalam air mendidih selama 3 minit, bolehlah diangkat

- Sedia untuk dihidang




Di rumah Murni tak ada microwave, so Murni gunakan cara panaskan air dalam periuk dan rendamkan paket tu. Dan bila dah panas mengelegak, ikut arahan seperti kat kotak tu, rendam selama 3 minit sahaja tu. Terus angkat, bila gunting paket tu memang bau sedap sangatlah.


Terdapat 3 jenis masakan Spaghetti yang ditawarkan :


1. Spaghetti Carbonara With Chicken

Bahan Untuk Spaghetti Carbonara With Chicken adalah Spaghetti, air, isi ayam, susu, cendawan shitake, minyak jagung, serbuk susu, bawang besar, bawang, putih, gula, krimmer, keju parmesan, garam, serbuk perisa ayam, daun parsley, lada hitam, daun basil, rosemarry dan serbuk cep.




Spaghetti Carbonara With Chicken


2. Spaghetti Aglio Olio With Chicken

Bahan Untuk Spaghetti Aglio Olio With Chicken adalah Spaghetti, air, isi ayam, minyak masak, bawang besar, bawang putih, cili flakes, garam, gula, serbuk perisa ayam, tepung gandum, daun parsley, lada hitam, daun basil, dan rosemarry.




Spaghetti Aglio Olio With Chicken


3. Spaghetti Bolognese With Chicken

Bahan Untuk Spaghetti Bolognese With Chicken adalah Spaghetti, isi ayam, tomato, tomato coulis, tomato, minyak masak, gula, bawang besar, bawang putih, garam, serbuk perisa ayam, daun basil, daun parsley, lada hitam dan rosemarry.



Spaghetti Bolognese With Chicken


Yang paling penting ianya di jamin HALAL, tanpa perasa tiruan, tiada bahan pengawet, ianya telah siap dimasak hanya perlu dipanaskan sahaja. Gunakan microwave atau macam Murni rendam dalam air panas selama 3 minit. Lagi best tak perlu guna peti sejuk pun. Nak makan buka kotak dan terus ikut aje langkah yang diberikan. Itu sahaja !! Nak order sila ke maklumat dibawah:




Instagram: @masterpasto


Alamat:

Kilang pengeluar Lioco Food Industries SDN BHD

11, Lengkok IKS Simpang Empat 1, Taman IKS Simpang Empat, 

14100 Simpang Ampat,Pulau Pinang, Malaysia.

Telefon : 

+604-502 3230
















Artikel Menarik Yang Lain

17 ulasan

  1. wah best dan senang...3 minit je dah boleh makan kan..kena simpan wat stok kat rumah ni...

    ReplyDelete
  2. Looks yummy! Will give a try soon. Easy when no time to cook.

    ReplyDelete
  3. Nanti dah sihat, dah boleh makan mcm2, nak order la. Sebab family kita suka juga makan pasta2 gini. Sesekali tukar selera kan.

    ReplyDelete
  4. Omg option untyk bawak travel ni.. idokla nasik je memanjang. Da macam masak megi dah punye kejap

    ReplyDelete
  5. Senang je sekarang nak buat spaghetti kan..tak yah dah nak potong itu ini, just panaskan je ..tadaa dah siap untuk dimakan. Bolehlah sis cuba nanti

    ReplyDelete
  6. Senangbegul. .Tengok pun nampak sedap je. .Ni jenis yang bekrja, malas masak ok la kan makan ni. .Rendam je. .hey nak kene carila

    ReplyDelete
  7. wah 3 minit je masak pasta..anakdara mmg suka sgt menu pasta ni..oh kena order online ..anyway tq share produk ni

    ReplyDelete
  8. Rasa dia pun sedap kan - seakan disediakan oleh ched ye tak. Rawlins suka sebab mudah dan pantas disediakan

    ReplyDelete
  9. Woww, tak tahu pulak ada yang segera macam ni. Mudah la kalau macam tu. Nanti emi nak cuba jugak la, hihi

    ReplyDelete
  10. Wahhhhh cepat dan senang je nak sediakan. Bagus nie buat stok dekat kolej. Utk org bujang pon bagus nie. Yelah, kadang nak masak tu malas. Kalau ada nie, tinggal masuk kicrowave je. Nampak sedap pulak tu

    ReplyDelete
  11. Senangnye ada pasta yg ready to cook mcm nih.. Malas masak bolehlah try makan spegeti nih nak kena cari nih harus ada stok dirumah nnt

    ReplyDelete
  12. Sekarang ni mudah dah kerja boleh masak spagetti sepantas 3 minit. Kalau tak nak masak spagetti memang ambol masa kan .Perut lapar jadi bertambah lapar .sekarang ni ada spagetti sepantas 3 minit semua jadi mudah

    ReplyDelete
  13. Wah mudah nau sekarang ye. Rendam ja terus siap. Sesuai sangat untuk yg travel. Memudahkan

    ReplyDelete
  14. This is interesting. Fast and delicious food for the whole family. Next time I should buy and try it out hehe. my girls love pasta

    ReplyDelete
  15. Wow...nampaknya sangat sedap lar. Saya nak cuba juga. Cara persediaan amat mudah kan? Masak juga cepat tanpa banyak hassle. :) Thanks for recommending this product.

    ReplyDelete
  16. I m going to buy a few packs for my travelling and also stock-up in the office, senang nak prepare and nampak sedap juga.

    ReplyDelete
  17. wahh sedapnya tengok.. dah macam masak instant noodle plak ye.. 3 minit je? woww.. ni sesuai untuk mereka yang x sempat nak makan ni..bz sangat kan.. boleh la try ni.. kalau nak pi travel luar negara ke. boleh bawak ni..

    ReplyDelete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang