Eastin Hotel Penang Iftar Buffet Ramadhan 2019

11:33 AM

Eastin Hotel Penang Iftar Buffet Ramadhan dengan Tema “Sajian Aneka Rasa” Theme

Sempena bulan Ramadhan yang bakal menjelma tak lama lagi, Eastin Hotel Penang turut sama memeriahkan bulan yang berkat ini dengan menawarkan promosi buffet khas ramadhan 2019 bertemakan "Sajian Aneka Rasa ". Eastin Hotel Penang’s culinary team akan mempersembahkan menu makan malam bufet setiap hari yang menawarkan hidangan pelbagai hidangan tempatan dan antarabangsa.



Jom kita lihat apakah juadah yang bakal dinikmati oleh pengunjung Eastin Hotel Penang untuk iftar sepanjang bulan Ramadhan nanti.

PEMBUKA SELERA

Tomato, Carrot, Cucumber, Corn Kernel, Onion Ring, Lettuce, Thousand Island Dressing, French Dressing, Honey Mustard Dressing, Mango Dressing, Chef Signature Dressing, Ulam-ulaman, Sambal Belacan, Cencalok, Sambal Mempelam, Cili Kicap & Budu, Acar Buah, Acar Rampai




Ikan Masin ( 3 Jenis ), Telur Masin, Jeruk (4 Jenis ), Keropok Ikan, Kerepok Belinjau, Keropok Udang , Papadam, Lemang, Ketupat, Serunding Daging, Serunding Ayam









BUBUR LAMBUK DAN SAMPINGAN

Daun Bawang, Bawang Goreng, Bawang Putih Goreng, Kepingan Cili, Udang, Ayam, Sayur Asin, Ikan Bilis, Cili Padi Kicap, Halia, Daun Sup,




PENCUCI MULUT ANTARABANGSA

7 Jenis Buah- Buahan Tempatan, Bubur Kacang Merah dengan Sago, 6 Jenis Kuih Melayu, Ais Cream, 6 Jenis Aneka Kuih Raya, Buah Kurma, Assorted French Pastry, Chocolate Moist Cake, Blueberry Cheese Tartlet , Marble Cheese Cake 
Citrus Crème Brulee , Kek Pandan


















SUP

Sup Gear Box Utara, Seafood Szechuan Hot and Sour Soup.



HIDANGAN CITARASA

Udang Masak Telur Masin , Ikan Sumbat Air Asam Thai, Kam Heong Mussel, Pajeri Nenas, Sotong Kembang Masak Cili Kering, Ayam Percik , Rendang Daging Stir Fried Vegetable With Mushroom, Roasted Chicken With Mushroom Sauce Cili Ketam A’la Singapura , Kari Telur Ikan, Nasi Minyak Puspawangi, Steamed White Rice.












ANEKA KERABU

Kerabu Daging, Kerabu Kaki Ayam, Kerabu Perut, Kerabu Kerang, Kerabu Kacang Botol, Kerabu Jantung Pisang, Kerabu Mangga, Kerabu Thai Glass Noodles




GERAI -GERAI AKSI

Ais Kacang / Cendol, Penang Char Koey Teow Roast Leg Of Lamb with Sos Rosemary / Sos Lada Hitam ,Chicken And Beef Satay With Condiment

(Chef Azni Signature Dish) Gulai Kawah Kambing Kasturi Madu

(Chef Syukri Signature Dish)
Mee Rebus









JEMPUT - JEMPUT CORNER

Keropok Lekor, Cucur Jagung, Cucur Bawang, Cekodok Pisang


Okay sekarang masa untuk food testing..Murni review satu persatu2 ya..Bismillah...




Tudia..hidangan penuh meja..Dah nama pon food testing mesti laa kena try semua...Dan terus terang Murni nak bagitahu, buffet Ramadhan di Eastin Hotel Penang tahun 2019 ni semuanya sedap2 belaka..dan untuk penggemar Kambing Golek dan Sup Gearbox, memang sedap wei..desert dan lauk pauk semuanya sedap..Tak percaya boleh cuba...Macam mana nak booking boleh baca dibawah..sekian.








Terima kasih kepada semua terutama team kulinari dan F&B Eastin Hotel Penang. Hidangan buffet khas ramadhan 2019 bertemakan "Sajian Aneka Rasa " kalini terbaik..



Ramadhan Buffet Dinner di Eastin Hotel Penang
"Sajian Aneka Rasa"

Tarikh:
7 May 2019 - 4 Jun 2019

Masa:
7.00 pm - 10.30pm

Lokasi:
Swez Brasserie

Harga
RM120 nett/dewasa, RM70.00 nett/warga emas & 50% diskaun/kanak-kanak

Promosi 'early bird':
RM100.00/dewasa

Website:

Facebook:

Instagram:











Artikel Menarik Yang Lain

14 ulasan

  1. wah sedapnya sup gear box tu. dapat makan time berbuka memang berbaloi sangat. orang penang, kedah kalu datang penang shopping baju raya boleh la datang iftar kat sini.. semua nampak sedap

    ReplyDelete
  2. Most buffet Ramadhan I tengok mesti ada sup gear box. Ala....lama betul tak makan. The food semua authentic Kampung style cooking. Can't wait to try.

    ReplyDelete
  3. Kat Penang memang ok lah kalau kita ada oustation kat sana memang kita boleh buka puasa sini tapi nak dapat harga murah tu kena early bird hehehehehe tak tahu lagi bila nak pergi sedap lak tu...

    ReplyDelete
  4. Dah terasq kemeriahan bulan puasa kali ni..sana sini dah buat promo buffet ramadhan. Menarik n nampak sedap sis tengok. Bolehlah sis share dengan kawan yg ada disana

    ReplyDelete
  5. Woww sedapnyeeee menu tu semua. Terus lapar tengok gambar makanan. Ni kalau scroll time puasa ada yang terliur hahha. Menu2 kat hotel ni banyak betul, selalu kalau pi buffet ramadan rambang mata tapi tulah perut cepat kenyang. Terliur tengok rendang lemang ketupat tu haha

    yanmie
    www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
  6. Waahh belum raya lagi dah boleh makan lemang dengan serungding. Yumm. Dalam banyak banyak ni I paling tertarik dengan ketam tu. Uhh sedap nye nampak

    ReplyDelete
  7. penang not bad la pilihan makanan dia..semua nampak desap dan menarik..kalau pg penang time ramdhan insyaalahh singgah sini hehe

    ReplyDelete
  8. That's a very huge spread of food and that sup gear box ... Something I have never tried. Gotta try

    ReplyDelete
  9. Dah berduyun2 entri buffet Ramadan ni. Teruja tengok semua menu best.kalau nak murah kena grab early bird kan. Berbaloi. Dessert tu bestlah. Macam2 ada.. rambang mata btol.

    ReplyDelete
  10. wahhh ! nampak meriah betul buffet ramadhan yang disajikan di sini ya. tengok2 gambar rasa tak sabar pulak nak berpuasa. harga dia berpatutan dan berbaloi dengan apa yang ditawarkan

    ReplyDelete
  11. Eh ada ketupat palas laaa. Jarang tau pergi buffet ramadhan ada ketupat palas. Ketupat palas ni satu kemestian tiap kali raya belah kelantan.

    ReplyDelete
  12. Nampak sedap je ikan masin pekena dgn sambal belacan.. Ada pulak soup gear box.. Nasi plak panas2..mmg bertambah la mkn.. Blk kg nnti boleh la rekomen kat mak n adik berbuka d sana juga nnti

    ReplyDelete
  13. Aha!!!! i like to stay in Eastin Hotel when i m in penang. They have nice food and i m sure their ramadan buffet will be good too.

    ReplyDelete
  14. dalam banyak2 buffet iftar i think this is the nearest to me. Will ajak parents and sister and her husband to go here...since it was their honeymoon stay too...hahahha

    ReplyDelete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang