Master Pasto Spaghetti Segera | Mudah Disediakan dan Sedap Dimakan

3:33 PM

Assalamualaikum

Sebelum ini Murni pernah review tentang spaghetti segera jenama Master Pasto ni disini 3 MINUTES INSTANT SPAGHETTI SEDAP DARI MASTER PASTO. Tapi kalini Murni nak buat penambahan untuk review Murni iaitu Master Pasto ada mengeluarkan pack baru yang iaitu CONVENIENCE PACK. Dengan convenience pack ini sangat2 memudahkan lagi kerja menyediakan spaghetti ini kerana kita sudah tidak perlu menyediakan pingan dan garpu kerana dalam convenience pak ini dahdisediakan semuanya.



Kebetulan pulak Murni memang nak beli Spaghetti Master Pasto ini untuk bekalan anak2 Murni semasa cuti sekolah ni. Sebab kadang2 Murni kerja balik lambat dan anak2 kelaparan boleh laa mereka sediakan sendiri spaghetti kegemaran mereka sendiri. Kalau anak2 Murni nak makan Murni lebih suka mereka gunakan Convenience Pack sebab tak perlu sediakan pingan. Just buka flexi pack dan masak dalam microwave selama 1-2 minit. Kalau tak percaya tengok video budak umur 9tahun pon boleh masak spaghetti kegemaran mereka sendiri.




Cara Memanaskan Semula Speghetti Ini Ada 2 Cara:

1. Menggunakan Ketuhar Gelombang Mikro (microwave)

- Masukkan ke semua bahan flexy packy ke dalam bekas tahan panas.

- Panaskan ke dalam ketuhar gelombang mikro selama 1-2 minit 

- Keluarkan dan siap untuk dimakan.



2. Menggunakan Air Yang Mendidih

- Panaskan air sehingga mendidih

- Setelah air mendidih masukkan flexy packy ke dalam air yang mendidih tersebut. 
Jangan risau flexy packy tersebut tidak akan bocor atau cair.

- Setelah direndam didalam air mendidih selama 3 minit, bolehlah diangkat

- Sedia untuk dihidang





Produk Master Pasto Spaghetti ini adalah HALAL dan ianya 100% keluaran bumiputera Malaysia. Syarikat pengeluar adalah Lioco Food Industries Sdn. Bhd. yang terletak di Pulau Pinang. Apa yang penting produk ini TIADA bahan pengawet dan TANPA MSG. Namun begitu kesedapan rasa masih dapat dikekalkan.


Terdapat 3 jenis spaghetti Master Pasto yang telah saya cuba iaitu:-

Spaghetti Bolognese with Chicken

Spaghetti Aglio Olio with Chicken 

Spaghetti Mushroom Cream Sauce



Spaghetti Aglio Olio With Chicken



Spaghetti Bolognese With Chicken



Spaghetti Mushroom with Creamy Sauce 



Mana Nak Beli???


KK Mart
Hero Market
Jaya Grocer (Penang)
Billion Group
KSUtama
Urban Retail
Jazco Speedmart

Untuk senarai penuh  layari: 

Maklumat Lanjut Master Pasto:

WEBSTORE

FACEBOOK

INSTAGRAM


#MasterPastoConveniencePack
#3MinuteWonder #InstantSpaghetti #MasterPasto #JustHeatandEat
#3MinuteMeal #LiocoFood #MalaysiaSpaghetti #MPAglioOlio #MPMushroomCream #MPBolognese



Artikel Menarik Yang Lain

14 ulasan

  1. sedap tak? sisyat antu benda2 ni semua jugak :-)

    ReplyDelete
  2. senang ada pack instant mcm ni..budak2 pun boleh masak sendiri..

    ReplyDelete
  3. Senang la pack macam ni. Nak bawa travel pun senang. Agak2 lapar boleh la panaskan dan terus makan.

    ReplyDelete
  4. bestnya spaghetti pun dah ada instant pack senang kalau nak makan sorang je

    ReplyDelete
  5. Seronok kalau orang review pek mudah macam ni. Nampak mudah dan menyelerakan. Boleh la buat stok bulan puasa nanti.

    ReplyDelete
  6. Nampak simple dan senang nak dibuat. Kalau pek ni senang nak dapat mesti dah boleh beli. Appaun nice info. Blh try next time.

    ReplyDelete
  7. Memang semuanya dah mudah.. unruk yang kaki travel atau berjalan-jalan wajib ada ni.. evwn mak-mak yang malas nak masak, boleh la dapatkan master potato ni.. berbaloi

    ReplyDelete
  8. Jenama ni kita paling suka adalah Oglio Olio nya memang sedap dan senang nak sediakan semudah 1 2 3 jer hehehe banyak pilihan sekarang ni untuk makanan sihat dan mudah...

    ReplyDelete
  9. Senang sangat macam ni. Kalau nak travel, bawak master pasto ni je dah cukup kan.

    ReplyDelete
  10. Anak ena suka sangat spageti. Hehe. Cuma tak pernah lagi cuba produk ni. Biasa memang buat sendiri je kuahnya. Kalau ibu yg bekerja mmg sesuailah nak cepat masak

    ReplyDelete
  11. Petang nanti nak gi shopping dengan mak la. Boleh try spageti instant ni. Then bolehla mak rehat for somedays kan tak payah masak. hehehehe Don't look at me, she doesn't allow me in her kitchen.

    ReplyDelete
  12. ada keluaran terbARU pulak senang2 ni nanti nak try usha la

    ReplyDelete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang