Tips dan Trick Mekap Untuk Mata Nampak Lebih Besar

10:30 AM

Assalamualaikum...





Sejak dua menjak ni Murni ada hobi baru..suka kumpul alat2 mekap. Bila alat2 mekap dah ada pastu cuba blajar cara2 mekap pulak. Dan memandangkan mata Murni jenis "hooded eyes"..teringin laa nak bg nampak mata tu lebih besar la kengkonon..sajer2 google dan jumpe laa beberapa tips mekap untuk mata nampak lagi besar. Dan kalau sebelum ni Murni hanya guna celak/eyeliner hitam atau coklat jer di kelopak mata bawah. Rupanya cara tu salah..patut laa mata Murni nampak lagi dalam dan bekeng (garang) hahaha. Untuk mata kecik atau hooded eyes, eyeliner yang sesuai untuk kelopak mata bawah adalah Eyeliner Putih..tak caya boleh cuba... 



White Eyeliner



























































Ini testimoni untuk diri sendiri ya...Murni tak pandai sangat mekap. just for fun sajer..Tapi memang nampak beza..Murni gak try pakai Contact Lense..saje syok2..hehehe..Nampak bezanya kann...Selamat mencuba : )





Sebelum dan selepas



Artikel Menarik Yang Lain

34 ulasan

  1. terbaik dr divas jelitawan

    ReplyDelete
    Replies
    1. divas sangat.. hahaha

      Delete
    2. pha is jgn nak derhaka tau...akak sumpah jd moto duccati baru tau..hahahha

      Delete
    3. ni mokcik sayang tok ni..hehehe

      Delete
    4. x nk ducati.. nak kawasaki je..

      Delete
  2. saya suka wanita yang simple make up.

    kalau dah sampai tak nampak jerawat kat muka tu... saya kira hanya fatamorgana ajelah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. fuh.. fatamorgana tuh.. hahaha

      Delete
    2. harap2 pha is jumpe laa fatamorgana itu..Aamiiin! hahaha

      Delete
    3. hahahaha..statement ni saya suka...

      Delete
    4. fatamorgana tu nama org ke..? ysaya ingat yg ilusi optik yang kat tengah padang pasir tu.. dari jauh nmpak macam ada air tapi rupanya hanya biasan cahaya.. hanya fatamorgana,.

      Delete
  3. cantik...baru tau eyeliner putih ni..good info

    ReplyDelete
  4. skrg nk senang org x payah make up.. pakai apps je yg bagi nmpak mata besar.. hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape nama apps tu pha is..boleh akak cuba..takyah dah duk depan cermin setengah jam nak solek mata saje

      Delete
    2. kalau fon vivo, dia mmg dah ada option tu kat kamera.. x payah install apps apa dah.. hehehe

      Delete
  5. Shantekkkkkk nyaaa...bulat mata tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hooded eyes ni susah sket nak tacap

      Delete
  6. tengok Kak Yatie ST pun ada ajar... suka tengok dia make up.. nak buat, tak rajin sampai situ lagi.. sikit2 tengah tanam kerajinan.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..tgk org buat senang ja..sekejap jer..mai tang kita herot petot..sebelah mata pon makan masa 30minit..jenuh laki duk keloi bila nak siap ni..hahaha

      Delete
  7. hahahaha kelakar ayat pha is. teringin tp xdpt nk explore lg. lawa2

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi betul la kan.. skrg ada banyak apps yg bila ambik gambar ada option nk bagi mata nmpak lebih besar..

      Delete
    2. mujuq pha is bgtau..harap2 pha is tak jumpe laa ngn gegirl yg ambik gambar pakai apps tu..masa wasap pic kemain bulat matanya..mai2 sepet..takpon juling..hahahha

      Delete
    3. hahaha.. sadis sangat..

      Delete
    4. hahaha.. pha is up to date dh skrg ni. pakai apps mna ori

      Delete
  8. tips yang bagus.. tapi tu laa Eyda nih tak minat make up, tengok tu boleh laa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eyda dah natural beauty...tak pyh nak mekap2 dah..

      Delete
    2. betol2.. hehehe.. kak murni pun apa kurangnya.. (puji ada makna).. hehehe

      Delete
  9. Owh, baru tau ini bezanya.. Tapi saya jenis mata besar, elok pakai gelap bawah mata. bagi nampak kecik skit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe yang tu sis blom blajo..hehehe

      Delete
    2. besar sangat pun, nk kna bagi kecik plak.. ehehehe

      Delete
  10. Nice tutorial! Menjadi la awak buat. cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak murni mmg sedia cantik. buat la macam mana pun.. hahaha

      Delete
  11. aah la kak. menjadi. Nampak besar

    ReplyDelete
  12. cuba mokcik review white eyeliner tu.. tgk jenama byk kaler hitam dgn brown

    ReplyDelete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang