S Pink Premium Pointer

Tips dan Trick Mekap Untuk Mata Nampak Lebih Besar

Assalamualaikum...





Sejak dua menjak ni Murni ada hobi baru..suka kumpul alat2 mekap. Bila alat2 mekap dah ada pastu cuba blajar cara2 mekap pulak. Dan memandangkan mata Murni jenis "hooded eyes"..teringin laa nak bg nampak mata tu lebih besar la kengkonon..sajer2 google dan jumpe laa beberapa tips mekap untuk mata nampak lagi besar. Dan kalau sebelum ni Murni hanya guna celak/eyeliner hitam atau coklat jer di kelopak mata bawah. Rupanya cara tu salah..patut laa mata Murni nampak lagi dalam dan bekeng (garang) hahaha. Untuk mata kecik atau hooded eyes, eyeliner yang sesuai untuk kelopak mata bawah adalah Eyeliner Putih..tak caya boleh cuba... 



White Eyeliner



























































Ini testimoni untuk diri sendiri ya...Murni tak pandai sangat mekap. just for fun sajer..Tapi memang nampak beza..Murni gak try pakai Contact Lense..saje syok2..hehehe..Nampak bezanya kann...Selamat mencuba : )





Sebelum dan selepas



34 Komentar untuk "Tips dan Trick Mekap Untuk Mata Nampak Lebih Besar"

terbaik dr divas jelitawan

saya suka wanita yang simple make up.

kalau dah sampai tak nampak jerawat kat muka tu... saya kira hanya fatamorgana ajelah...

cantik...baru tau eyeliner putih ni..good info

skrg nk senang org x payah make up.. pakai apps je yg bagi nmpak mata besar.. hehehehehe

Shantekkkkkk nyaaa...bulat mata tu

tengok Kak Yatie ST pun ada ajar... suka tengok dia make up.. nak buat, tak rajin sampai situ lagi.. sikit2 tengah tanam kerajinan.. hehe

fuh.. fatamorgana tuh.. hahaha

hahahaha kelakar ayat pha is. teringin tp xdpt nk explore lg. lawa2

tapi betul la kan.. skrg ada banyak apps yg bila ambik gambar ada option nk bagi mata nmpak lebih besar..

tips yang bagus.. tapi tu laa Eyda nih tak minat make up, tengok tu boleh laa..

pha is jgn nak derhaka tau...akak sumpah jd moto duccati baru tau..hahahha

harap2 pha is jumpe laa fatamorgana itu..Aamiiin! hahaha

hahahaha..statement ni saya suka...

ape nama apps tu pha is..boleh akak cuba..takyah dah duk depan cermin setengah jam nak solek mata saje

hooded eyes ni susah sket nak tacap

kan..tgk org buat senang ja..sekejap jer..mai tang kita herot petot..sebelah mata pon makan masa 30minit..jenuh laki duk keloi bila nak siap ni..hahaha

mujuq pha is bgtau..harap2 pha is tak jumpe laa ngn gegirl yg ambik gambar pakai apps tu..masa wasap pic kemain bulat matanya..mai2 sepet..takpon juling..hahahha

eyda dah natural beauty...tak pyh nak mekap2 dah..

betol2.. hehehe.. kak murni pun apa kurangnya.. (puji ada makna).. hehehe

kalau fon vivo, dia mmg dah ada option tu kat kamera.. x payah install apps apa dah.. hehehe

Owh, baru tau ini bezanya.. Tapi saya jenis mata besar, elok pakai gelap bawah mata. bagi nampak kecik skit.

hehehe yang tu sis blom blajo..hehehe

x nk ducati.. nak kawasaki je..

fatamorgana tu nama org ke..? ysaya ingat yg ilusi optik yang kat tengah padang pasir tu.. dari jauh nmpak macam ada air tapi rupanya hanya biasan cahaya.. hanya fatamorgana,.

Nice tutorial! Menjadi la awak buat. cantik

besar sangat pun, nk kna bagi kecik plak.. ehehehe

kak murni mmg sedia cantik. buat la macam mana pun.. hahaha

hahaha.. pha is up to date dh skrg ni. pakai apps mna ori

cuba mokcik review white eyeliner tu.. tgk jenama byk kaler hitam dgn brown

Coretan Popular Ku : )

 
Copyright © 2014 Coretan Murni Alysa - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info | Edit By MH