Mainan Robocar Poli Idaman Alysa & Danish

June 29, 2015

Assalamualaikum..Alkisah kali ini anak2 Murni bersama mainan baru mereka.. Sebenarnya dah lama mereka dok minta mainan Robocar Poli ini. Tambah2 bila tengah tengok cerita animasi Robocar Poli ini di Astro Ceria. Tetapi Murni hanya cakap 'ok nanti ibu belikan'..hihihihi









Sebelum ini Murni pernah juga tengok ada orang mainan Robocar Poli ni di Facebook. Tapi kebanyakkan adalah pre-order..maksudnya buat order dengan bayar dahulu deposit dengan separuh harga..lepas barang dah sampai nanti bayar lagi separuh harga baru diorang akan hantar barang tersebut kepada kita..Tetapi...huhuhuhu..tetapi bab2 nak menunggu barang yang sampai lambat2 tu yang Murni tak suka..Biasala jenis yang kalau nak sesuatu tu terketar2..(tak menyabar) hihihihi. 










Dan ada juga Murni jumpa dalam Instagram yang dah ready stok tetapi harganya agak mahal..So tangguh2 sampai budak2 tu pun dah lupa..hihihi. Tetapi nak jadi rezeki budak2 ni, Jumaat lepas pergi Pasar Ramadhan Bayan Lepas, masa nak balik tu ternampak sorang abang tu baru buka meja & tengah susun2 barang..Aik murni ternampak mainan Robocar poli ini..Terus tarik tangan husband pergi tengok..hihihi









Abang tu jual agak murah..Satu dia jual RM15 dan kalau ambik satu set dia bg RM55 jer..Tak cakap banyak Murni terus beli satu . Dalam hati berkata 'mujur tak bawa budak2 ni kalau tak mesti aku kena beli 2 set' hihihi.. Ni beli satu set je nanti bahagi la sorang 2 jenis.. Dah tau mesti Alysa suka Amber (ambulan) & Heli (helicopter). Dan Danish pula mesti ambik Poli (polis) & Roy (bomba). save duit aku..hihihi













Balik2 tu terus godek2 main..Tetapi Danish tak suka pulak ubah kereta2 tu jadi robot. So dia main macam biasa jer..Tak kisah laa asalkan adik tak kacau ibu..sebab dah tau kalau nak buat jadi robot ibu atau abah juga la jadi mangsa..Sebab dia tak pandai nak buat. 














Masa ni kebetulan kak Alysa tinggalkan Amber & Heli untuk pergi mandi..Adik Danish ambik kesempatan curi2 main mainan kakak..Kalau tak mesti kakak x bagi punya..Dua beradik ni memang jenis tak boleh share 2 mainan. hehehehe





 






 







Dan lepas main..apa lagi pergi punggah koleksi keta mainan yang dia ada..lucu la adik Danish ni..














Dan inilah picture set mainan Robocar Poli tu. Murni Google je sebab tak sempat nak ambik gambar satu2..Baru bawa balik diorang terus sambar & buka kotak..Tak menyabar macam ibu dia juga budak2 ni..hihihi..sabar je laa..













Artikel Menarik Yang Lain

7 ulasan

  1. wahhh robocar poli... :)

    ReplyDelete
  2. comel !

    singgah dri segmen sama :) semoga berjaya
    http://theathra.blogspot.com/2015/06/mini-giveaway-37.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mainan yang tengah hangat di pasaran yer...

      Delete
  3. Assalam murni,
    he3
    si Boboboy pun dok soka sangat robocar poli ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam Sha, tu laa loni dah banyak ada..dlu2 dah ushar kdai on9 kadang2 terpaksa pre-order

      Delete
  4. aritu ada jugak uwais mintak tapi dia tatau yang benda ni boleh tukar jadi robot. mintak dia tunggu smpi ummi dapat gaji dlu baru blh beli dekat dia hihihihi. mujur mau dengar cakap

    ReplyDelete
    Replies
    1. baiknya Uwais..masa Murni haritu satu set dia bg rm50. kalau beli satu2 rm15satu..loni dah murah lg kut..

      Delete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang