Testimoni Set Kecantikan Shaklee | Jerawat dan Parut Jerawat Semua Hilang

1:11 PM


Assalamualaikum..


Dah lama tak bercerita tentang produk Shaklee di blog..Hari ini Murni nak kongsikan pada kawan2 semua testimoni SET KULIT CANTIK dan HORMON kepada kawan2 semua. Testimoni ini bukan daripada orang lain tau..tetapi dari adik kandung Murni sendiri tau. Alhamdulillah Murni sangat berpuas hati dengan kerjasama adik Murni ini. Dan hasilnya tengok laa...nampak ketara sangat perubahannya..Raya tahun ni mesti melaram sakan laa adikku sorang ni..hihihi 



Sebelum dan Selepas



Alkisah bermula ketika adik Murni start bekerja sebagai Nurse. Faham2 jer laa keadaan seorang Nurse yang sentiasa sibuk dengan rutin kerja shift. Kadang2 terpaksa Double Shift. Kadang2 dia pon stress kerana dia bertugas menjaga wad pesakit denggi. Dan semestinya pesakit lagi ramai dari nurse yang nak merawat. Bertabahlah wahai adikku..




Sebelum




Sebelum dia mencuba Produk Kecantikan Shaklee ni adik saya ada mencuba pelbagai produk kecantikan yang banyak dijual secara online. Tapi yang paling teruk, selepas dia mencuba meminum collagen dari DRxxxx..Jerawatnya tumbuh makin banyak. Dan dia kata jerawat itu bernanah dan mukanya rasa sakit macam kena tumbuk. Lepas pada kejadian itu baru laa dia menghubungi Murni untuk minta tolong selesaikan masalah dia (biasa laa orang muda mula2  tak berapa percaya pada supplement ni termasuk laa adik saya). 




Jerawat tengah banyak 





Alfafa Complex, B-Complex & Vitamin C



Mula2 Murni suggest adik untuk consume 3 jenis supplement ni..iaitu Alfafa Complex, Vitamin C dan B-Complex



1. Alfafa Complex


Fungsi Alfafa ini adalah untuk Detok Darah (buang toksin dalam darah). Dalam badan kita ini penuh dengan toksin sebenarnya. Toksin boleh masuk ke dalam badan kita melalui bermacam cara, melalui pemakanan sekiranya kerap memakan makanan segera, melalui udara yang kita sedut (asap kereta dan habuk), melalui air minuman-kadang2 kita minum di kedai entah air tu bersih ke tak masa kita minum.


Fungsi Alfafa sebagai AGENT DETOX (buang toksin dalam darah). Selalunya selepas kita makan alfafa, period kita akan lancar dan membuang air pon lawas. Ramai kawan2 Murni ada pengalaman begitu. Jadi Murni suruh adik detox dengan alfafa selama sebulan. Tujuan Detox Darah adalah untuk mempercepatkan supplement yang lain berfungsi seperti Vitamin C dan B-Complex. Dengan kata lain bila darah dalam badan kita sudah bersih lebih senang segala nutrien serta vitamin yang ada dalam supplement yang kita makan untuk diserap oleh badan. Sebab itulah kadang2 kita makan segala produk untuk kurus atau untuk cantik tetapi masih tak berfungsi kerana darah kita kotor dipenuhi dengan toksin. Toksin menghalang darah dari menyerap segala vitamin dan nutrien dalam supplement yang kita makan tu. So Detox Darah adalah sangat penting.



2. B-Complex

Fungsi utama B-Complex ini untuk adik saya adalah untuk kurangkan Stress dia (anti stress). Sebab dia memang selalu mengadu stress dengan kerja dia. Mungkin sebab itu juga laa jerawat tumbuh bertimpa2..hihihi B complex ni mengandungi banyak manfaat :


Vitamin B1
Manfaatnya :
  • melancarkan metabolisme
  • melancarkan peredaran darah
  • mengoptimalkan aktiviti kognitif dan fungsi otak
  • mencegah terjadinya kerosakan urat saraf
  • memulihkan gangguan saraf 


Vitamin B6
Manfaatnya :
  • memlancarkan metabolisme
  • meningkatkan kekebalan tubuh
  • menjaga keseimbangan garam-garam mineral
  • membantu sintetis RNA dan DNA


Vitamin B12
Manfaatnya :
  • mencegah kerosakan urat saraf
  • membantu pembentukan sel darah merah
  • melancarkan metabolisme sistem tubuh
  • mengubah karbohidrat, protein dan lemak kepada tenaga



3. Vitamin C

KEISTIMEWAAN VITAMIN C.
  • Mencerahkan kulit.
  • Dapat membentuk kolagen dalam kulit.
  • Kulit lebih radiant dan glowing.
  • Menggantikan tisu yg rosak dgn sel tisu yg baru.
  • Membantu msalah kulit senstitif (eczema & resdung ).
  • Mengatasi masalah jerawat pasir & jerawat nasi.
  • Mengurangkan kedutan dan tanda penuaan..
  • Melindungi kulit dari sinar UV.
  • Tona kulit lebih sekata.
  • Dapat mencegah masalah jerawat degil.
  • Boleh sembuhkan luka dgn cepat.



Jerawat dah semakin kurang




Jerawat dah kurang


Selepas jerawat dah tak tumbuh dah masa ni laa Murni suggest kat adik untuk tambah lagi 2 jenis supplement iaitu Vitamin E Complex dan GLA Complex. Vitamin E adalah untuk menghilangkan parut jerawat dan menyuburkan kulit muka. Diingatkan kalau kulit muka yang ada masalah jerawat disebabkan muka berminyak, Vitamin E tidak digalakkan diguna dimasa jerawat tengah galak duk tumbuh kerana Vitamin E ni dibuat dari kekacang yang boleh menyebabkan muka lagi berminyak. Tetapi kalau jerawat jenis muka yang kering sesuai makan vitamin E ni. Dan GLA Complex pulak adalah untuk stabilkan HORMON adik. Selain itu GLA juga dapat mencantikkan kulit kerana dia ada SUNFLOWER SEED dan Vitamin E juga.


Set Cantik dan Hormon 



4. Vitamin E

  • Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus  
  • Mencegah penuaan 
  • Menjadikan kulit lebih kenyal
  • Mencerahkan kulit 
  • Menjaga kulit dari sinaran UV 
  • Mengurangkan parut jerawat 
  • Menjadikan wajah bersinar dan bermaya 
  • Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan 
  • Menjadikan wajah lebih berseri
  • Menghalang pertumbuhan jerawat dan jeragat 
  • Mengurangkan bintik hitam dan jeragat 
  • Merawat pigmentasi


5. GLA Complex

GLA Complex diekstrak dari Borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA. Digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E. Mampu menyerap sehingga ke sel dan tisu.

15 Fungsi/Manfaat GLA Complex:

  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
  • Membantu meningkatkan kesuburan.
  • Melegakan PMS.
  • Membantu dalam menangani menopos.
  • Menguatkan kuku dan rambut.
  •  Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri.
  • Membantu menangani ekzema.
  • Melegakan simptom akibat arthritis rheumatoid.
  • Mengandungi vitamin E membantu menguatkan dinding arteri.
  • Menguatkan imuniti tubuh.
  • Melambatkan proses penuaan.
  • Membantu mengurangkan blood clot yg boleh menyebabkan serangan sakit jantung.
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi.
  • Mengawal kolestrol.
  • Untuk fungsi saraf.




Jerawat dah hilang




So selepas beberapa bulan adik makan Set Kulit Cantik dari  Shaklee ini, baruni tergerak hati nak minta picture terkini dia. Alhamdulillah kesannya sangat2 puas hati. Jerawat dah jarang tumbuh dan parut jerawat pon dah kurang. Gambar kat bawah ni bukan guna kamera 360 tau..Tapi eyebag dia nampak ketara..ini laa masalah kalau orang yang kerja shift malam siang..takpe lepas ni kita repair utk eyebag dia pulak..hehehe



sekarang



Seimbas perubahan wajah adik



PSST:// Diingatkan juga jangan laa ambik sebarang product yang takde KKM..tengok keratan akhbar tu..ape dah jadi pada adik tu..kesiannn!





Rasanya setakat inilah dulu perkongsian Murni kepada kawan2 semua. Sekiranya ada yang bermasalah sama macam adik Murni ni jangan segan2 silu..Whatsapp jer Murni 012-9817932 nanti Murni bg consultation FREE jer..





Artikel Menarik Yang Lain

7 ulasan

  1. wahhh mmg terbaiklah

    ReplyDelete
  2. wah ! sakan lah raya nanti ea....

    ReplyDelete
  3. wahhhh nampak perubahannya...

    ReplyDelete
  4. wow nampak ketara perubahannya.. Terbaeklahh

    ReplyDelete
  5. Ni lau nk order mahal x?😅

    ReplyDelete
  6. Ni lau nk order mahal x?😅

    ReplyDelete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang