Multivitamin Terbaik untuk Anak-anak Saya..Perisa Anggur Yang Sedap!!!

September 11, 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..






Harini Murni sungguh Happy kerana Multivitamin Vita-Lea Kids Promosi beli 3 free 1 yang Murni order semalam dah selamat sampai. Dan yang paling seronok adalah anak-anak Murni iaitu Alysa dan Danish. Kerana multivitamin mereka baru sahaja habis beberapa hari lepas. Alhamdulillah bulan ni ada promosi beli laa 3 botol free 1. Jadi Murni dapat 4 botol dengan harga 3 botol sahaja. Jimat kann????




Sebelum tu Murni nak tanya kawan2 yang ada anak .Cuba ingat balik bila last tarikh anak anda demam, selsema, batuk atau muntah-muntah. Berapa kos yang dibelanjakan untuk jumpa doktor dan beli ubat ? Belum lagi kos susah hati, terpaksa ambil EL dan kos penat berjaga malam sebab anak sakit. 





Bagi Murni, walaupon anak2 Murni jarang sakit atau demam.Tetapi ada baiknya Murni pilih langkah pencegahan. Kerana ianya adalah  lebih mudah, lebih jimat dan lebih selamat. Sebagai ibu, Murni sangat risau bila anak Murni menolak bila disuapkan sayur. Buah-buahan pun hanya yang tertentu sahaja diorang nak cuba. Diorang hanya makan nasi, minum susu. Itu adalah sumber macronutrient (carbohydrates, protein, lemak). Dalam susu pula hanya ada sedikit sumber micronutrient ( vitamin, mineral & phytonutrient) tetapi cukupkah ? berapa banyak anak kita makan nasi dan minum susu setiap hari ? Kadang2 pening bila Murni memikirkan semua itu..




Tetapi loni Alhamdulillah Murni dah tak perlu risau lagi sebab Murni ada bagi diorang Supplement Multivitamin. Jadi Murni yakin dengan adanya Multivitamin Vita-lea for Children ini dapat melengkapkan lagi nutrisi makanan diorang. Ia lebih berkhasiat, lebih menarik dan lebih sedap. Telah terbukti, ia sangat mesra kanak-kanak. Dan serius Anak2 Murni sangat serasi dengan Multivitamin Vita-Lea for Children ini. InshaAllah akan Murni kongsikan pada entry akan datang. 







Tahukah anda ?

  • Di negara kita, 9/10 kanak-kanak membesar kurang nutrisi penting seperti vitamin A,D Kalsium dan zat besi. Mungkin kita tengok anak kita sihat dan bukan dalam golongan kajian ini. Tapi yakinkah kita? 
  • Dari kelahiran hingga umur 3 tahun, perkembangan otak amat peka terhadap pemakanan bayi dan 75% daripada kapasiti otaknya berlaku dalam tempoh yang genting
  • Selepas umur 2 tahun,pengambilan makanan berlemak seharusnya diambil dalam kuantiti sederhana rendah untuk mengelakkan penyakit jantunh,kegemukkan dan masalah kesihatan yang lain.
  • Pada umur lima tahun 90% daripada perkembangan otak kanak-kanak telah lengkap
  • Antara umur 11tahun dan 16 tahun ,satu peningkatan yang besar dalam tumbesaran biasanya berlaku dengan peningkatan berat badan dan pertumbuhan otot yang ketara.






7 sebab saya beri anak-anak saya Vitalea Kids Shaklee :  



1. Kandungan dengan formula yang diperbaharui dan ditambah baik berbanding dengan Vitalea Kids yang lama. 18 Jenis Vitamin dan Mineral yang mereka perlukan  100% Vitamin A, C, D dan E serta kesemua 8 Jenis vitamin B. Kalsium, magnesium, zink , cooper dan pelbagai mineral lain.                                                                                                         
2. Menggunakan pemanis semulajadi Xylitol yang tooth friendly. Ia tidak menyebabkan kerosakan gigi.                                                                  

3. Tidak mengandungi perasa, pemanis dan pengawet tiruan.                        

4. Bebas gluten maka, selamat untuk kanak-kanak yang Alah Gluten. 

5. Didatangkan dalam perisa anggur yang sangat sedap,memang disukai anak-anak.

6. Multivitamin kanak-kanak terbaik di pasaran. Jumlah nutrien yang lengkap dan memenuhi keperluan tumbesaran anak-anak. Ianya juga mudah dan pantas diserap badan.                                                                        

7. Sangat sesuai untuk kanak-kanak berusia 4 hingga 12 tahun. Terutama bagi mereka yang susah makan sayur-sayuran dan buah-buahan.  



Haa, inilah ke semua makanan yang bersamaan dengan 2 tablet vitalea untuk kanak-kanak. Mampukah anak-anak kita makan? Mampukah kita menyediakan semua ini setiap hari? Mana lebih jimat kos 2 tablet Vitalea untuk kanak-kanak atau semua makanan di atas?   




Manfaat Lain



  • Melengkapkan nutrisi yang diperlukan oleh badan yang tidak dapat dipenuhi dari pemakanan seharian.
  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh
  • Menyokong jangka hayat hati,usus dan mata
  • Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi
  • Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas
  • Melindungi kesihatan jantung ,otot dan fungsi saraf
  • Meningkatkan kesihatan paru-paru ,kolon dan prostat
  • Menyokong pembinaan tulang yang kuat dan kesihatan tulang
  • Membekalkan makanan kepada sel badan untuk tubuh yang lebih sihat dan bertenaga
  • Mengekalkan tekanan darah yang normal dan rentak jantung yang normal
  • Mencegah penyakit benguk ( Tiroid )
  • Meningkatkan penghasilan sel darah merah untuk mengelakkan anemia atau merawat anemia ( amat diperlukan oleh ibu hamil, ibu dalam pantang dan ibu yang menyusukan anak )
  • Membantu memulihkan selera makan dan melancarkan proses pencernaan
  • Membantu memulihkan selera makan dan melancarkan proses pencernaan
  • Membantu meningkatkan kecerdasan minda
  • Membantu seimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan
  • Membantu penyerapan zat dari makanan



FAQ : 

1) Bolehkah kanak-kanak di bawah umur 4 tahun mengambil Vitalea untuk Kanak-kanak ? 
Jika kanak-kanak 2 tahun ke atas yang mampu mengunyah dengan baik, mereka juga boleh mengambil Vita lea Kank-kanak. Bagi kanak-kanak berusia setahun lebih, meraka disarankan mengambil Mealshake. 


2) Jika anak sudah mengambil Mealshake, bolehkah mereka mengabil Vitalea untuk kanak-kanak ? 
Pengambilan mealshake dan Vitalea melengkapkan keperluan harian anak-anak. Mealshake memberi sumber macronutrient seperti protein dan karbohidrat. Manakala vitalea memberikan 18 jenis vitamin dan mineral kepada kanak-kanak. 





3) Kenapa penutup Vitalea untuk kanak-kanak berbeza dari yang lama ? Vitalea kid mengandungi vitamin dan mineral yang mudah teroksida. Shaklee mereka-cipta penutup khas bagi mencegah pengoksidaan berlaku. Dengan ini juga, kanak-kanak tidak mudah untuk membuka sendiri botol Vitalea tanpa pengawasan ibubapa.      




Jika kawan-kawan ada yang  berminat nak beli Multivitamin Vita-Lea for Children  ni dengan harga promosi, jangan malu jangan segan boleh Whatsapp/call Murni 012-9817932 sekarang. 






Artikel Menarik Yang Lain

9 ulasan

  1. Budak2 mmg suke sgt multivitamin ni..anak saya pun dia kunyah je..mcm gula2..bila tinggal sikit dia da remind kita suo order lg...hihi

    ReplyDelete
  2. kak ana singgah sini dapat info yang baik malam ni, tq murni :)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah mudah anak anak makan vitamin..dah terlatih ye..

    ReplyDelete
  4. Perisa camni kanak2 purba pun suka...

    ReplyDelete
  5. boleh promote dekat anak2 buah ni...

    ReplyDelete
  6. rasa sedap mesti anak2 pun suka makan kan. leganya kira sebab uwais suka makan sayur dengan buah. makan nasi mesti mintak nak sayoq nak sayoq. tapi tatau jugak kan kot kita terover cook sayur tu hilang khasiat dia

    ReplyDelete
  7. Patut gigi anak kak murni comel amalkan make supplement hibihihi

    ReplyDelete
  8. comelnya gmbr desktop...hehee
    baru perasan danial ada tenaga nk lompat ritu

    ReplyDelete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang