Edit Gambar Online dengan Fotojet.com

October 21, 2016


Assalamualaikum..


Siapa kat sini suka edit2 gambar??? Harini Murni nak share satu website untuk edit gambar secara online. Murni dah cuba guna website ni dan memang best dan sangat mudah untuk digunakan. Website tersebut adalah fotojet.com. Jadi kalau kawan2 nak kelainan pada gambar anda Murni sangat2 syorkan website fotojet.com ni.





FotoJet adalah website untuk edit foto secara online dan ia adalah alat reka bentuk grafik yang dibangunkan oleh Pearl Mountain Limited. FotoJet didedikasikan kepada reka bentuk dan imej teknologi pemprosesan grafik, untuk menyediakan pengguna dengan perkhidmatan editing gambar yang paling mudah. Pada masa ini FotoJet sudah mempunyai berjuta-juta pengguna di seluruh dunia. 






Terdapat 3 pilihan utama di fotojet.com ni iaitu Collage Maker, Graphic Designer & Photo Editor. Kawan2 boleh pilih jer yang mana berkenan.







Macam blogger seperti Murni sangat perlukan platform untuk edit picture macam ni..keran bila pergi event atau review sangat suka ambik gambar banyak2. Dan bila tiba masa nak masukkan dalam blog mesti terkejut macam mana nak masukkan semua gambar ni. Nak buang sayang pulak sebab semuanya cantik2 (perasan). Jadi Murni selalu guna Picture Collage Classic jer. Tetapi dekat fotojet ni ada kategori Creative Collage juga.




COLLAGE






CREATIVE COLLAGE





Ni Murni cuba Creative Collage - Creative. Wah best macam2 ada..


hasilnya....


Lagi satu...



Hasilnya.....






Untuk Poster, Flyer, Invitation & Card pilih yang Classic. Kalau nak buat facebook, twitter cover juga boleh. Macam2 ada.









 EDIT TOOLS


Dalam mod edit, pengguna boleh memilih dari 40 lebih bingkai untuk menghiasi gambar mereka. Terdapat pelbagai pilihan untuk Border, Shadow, Classic, Polaroid, Edge, moden, Filem dan Grunge bingkai. Bingkai ini boleh secara individi digunakan atau digunakan secara berlapis. Pada masa yang sama, pengguna boleh melaraskan ketebalan mereka untuk memastikan bingkai sebenarnya yang mereka mahu. FotoJet membolehkan pengguna untuk pratonton bagaimana gambar mereka kelihatan seperti di bawah penggunaan bingkai.





Kemudian, terdapat dua pilihan menyunting maju ditambah. Ia adalah percikan warna dan penapis terpilih. Percikan warna membolehkan pengguna untuk memilih kesan warna berus atau kelabu untuk menyerlahkan dan memberi tumpuan tepat kepada gambar yang mereka mahu, dan saiz berus dan intensiti boleh dilaraskan. Penapis terpilih adalah mudah untuk digunakan. Pengguna boleh menyesuaikan dengan Pendedahan, Shadows, Ketepuan, dan kesan lain untuk bahagian photo terpilih, jejari atau gradiently. Dengan cara ini, terdapat beberapa pilihan baru yang lain ditambah kepada FotoJet. Kita anya perlu mencuba ok..hehehe




Jom cuba.. Tapi Murni hanya guna Auto Enhance sahaja. Tu pon dah nampak beza. (sebenarnya tak pandai sangat nak edit2 gambar ni...





Selepas guna Auto Enhance.....Nampak beza kan. Kaler lagi bright. Tu baru buat auto enhance, kalau edit yang lain2 mesti lagi cantik..hehehe




Kalau kawan2 berminat nak cuba boleh terus buka website ni: 



Sebarang Pertanyaa boleh email:


info@fotojet.com for feedback and cooperation.







Artikel Menarik Yang Lain

8 ulasan

  1. best jugak ni...lagipun free je kan tak payah pening...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. xpayah nk install apa2.. nice..

      Delete
  2. Wahh best ni! Thank you sharing :) Siqah nak edit gambar dalam external hard disk tapi tak tahu nak edit kat mana. Nak guna photoshop tak reti. Hee.

    ReplyDelete
  3. ok gak ni sllu pakai photoscape je

    ReplyDelete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang