Batuk Dan Sakit Kerongkong Laa Pulak..

3:19 PM

Assalamualaikum..apa khabar semua??? Murni harini tak berape sihat asyik terbatuk-batuk jer..Sebenarnya dah lama Murni tak kena sakit ni.. Rasanya mesti berjangkit virus dengan colleague yang semalam terbatuk2..Adoiii..So sebagai langkah keselamatan harini terpaksa pakai mask camni..hihihi









Konon-konon dapat bertahan laa tak nak jumpa doktor.. tetapi bila dah masuk tengahari rasa dah tak tertahan.. Makan strepsil pon tak jadi aper dah.. perut dan dada senak duk batuk2..tetapi yang Murni hairan batuknya takda kuar kahak pon.. siksa sangat2.. Lepas lunch terus ambik borang untuk jumpa doktor..Ni untung kerja kat Hospital..Boleh terus jumpe doktor kalau sakit.. 










Maka dapat ler dua ketui ubat..ubat batuk dan ubat sakit kerongkong.. Yang paling Murni suka ubat2 kat Hospital Lam Wah Ee semua ubat import. Husband pon puji haritu..sebab dia kerja Klinik Kerajaan kebanyakan ubat adalah generic punya. Murni pon tak tahu ape tu ubat generic..huhuhuhu








Balik office terus buka ubat pastil dulu sebab rasa sangat tak selesa dalam tekak & dada. Wahh bestnyer rasa.. pahit2 berangin..sejuk jer rasa..tetapi hanya dibenarkan makan sebiji 3 kali sehari jer..kalau tak Murni dah kunyah buat macam gula2. Ni pon dah melanggar arahan tadi makan 2biji..hihihi. Alhamdulillah lega sket rasanya kerongkong ni..Kalau tak tadi rasa perit jaa.. 










Ubat ni manufactured in France..patut ler ada gambat Eifel Tower. Sebekas tu ada 70 biji..boleh simpan lama ni..hihihi..Tapi kena sorok kat Alysa & Danish ni..nanti dia ingat Ribena Pastils..saiz pon kecik cenonet jer..lekat celah gigi jer..hihihi 








Ubat batuk pon dapat juga.. Tapi tunggu malam nanti la baru telan..Doktor kata tak berape mengantuk tapi mana tau..Kang x pasal2 terlena masa drive nak balik kerja jap lagi..Naya jer..Mintak jauh lerr..








Ubat batuk ni pon import dari Australia..Tapi dah ada kelulusan KKM.. so boleh diminum tanpa was2 laa..Harap2 esok dah takda batuk2 ni..Bukan aper nak cakap dengan orang pon susah..Asyik tercungap2 jer nafas..hihihi







Artikel Menarik Yang Lain

8 ulasan

  1. semoga akak cepat sembuh ye

    jemput baca
    http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/2015/08/carta-pertumbuhan-gigi-bayi.html

    ReplyDelete
  2. Salam ziarah,

    Get well soon Murniwati.. Jangan lupa rehat & makan ubat. Sekarang memang mudah dapat demam, batuk & sakit tekak sbb cuaca tak menentu..

    ReplyDelete
  3. take care... get well soon....

    ReplyDelete
  4. Assalam murni,
    moga cepat semboh naaaaaaaa

    Psstt : iols pun dok demam jugaks he3

    ReplyDelete
  5. ubat hat biji2 tu besa mkn skali...time dokte mai kilang dia bg ubat cmtu.klau pi klinik dlm ni time dokte xda depa bg ubat bijik ijau yg biasa ja

    ReplyDelete
  6. dh sihat ke batuk tu? nampak teruk

    ReplyDelete
  7. Semoga cepat sembuh kak murni..

    ReplyDelete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang