Baby Nak Makan Satay | Ah' Basri Satay, Penang

9:06 AM


Assalamualaikum...


Untung jadi ibu mengandung..nak makan ape pon akan diturutkan. Selalunya macam biasa setiap hari selepas ambik anak2 di pusat asuhan Murni akan tanya suami dan anak2 nak makan ape untuk malam ni. Sebab Murni tak masak untuk makan malam. Pastu bila anak2 nak makan ape2 kami ikut jer selera mereka. Alysa & Danish selalu suka makan simple2 je malam. Tak pernah nak minta nasi..adoiii. Tapi loni sejak mengandung lagi ni suami akan tanya Murni dlu "awak nak makan ape"..hehehe. So suami & anak pulak terpaksa ikut..hehehe



Ah' Basri Satay



Minggu lepas Murni tiba2 teringin nak makan satay..Tapi bukan satay yang special pon. Satay biasa jer..Selalu kalau kami nak makan satay just beli dekat pasar malam jer. Tapi hari tu mana ada pasar malam yang dekat2. Suami cakap mai laa kita cuba Satay Ah' Basri dekat Bayan Baru. Kami selalu jer lalu kat situ sebab selalu p makan kat Makbul Nasi Kandar, Bayan Baru.. Restoran Satay Ah' Basri ni selang beberapa kedai jer bersebelahan dengan Butik Avon.















Dekat sini ada macam2 jenis satay..Tapi Murni tak terasa nak makan yang pelik2..hihihi. Disini pon ada set nasi bersama satay dan air. hari tu ada Set nasi tomato. Murni order set nasi tomato bersama 3 cucuk satay daging original. Husband pulak order nasi tomato bersama 3 cucuk satay ayam original . Untuk Alysa & Danish Murni order satay ayam & milo ais besar. Itu jer...Kita kena order dekat kaunter dan bila siap pelayan akan hantar ke meja kita.












Memang sedap satay ni..Tengok Alysa makan sampai 7 cucuk. Satay ni besar2 juga. Lain kali kena repeat lagi ni..hehehe





Kalau kawan2 berdekatan dengan Bayan Lepas atau Bayan Baru Penang boleh laa singgah..

Ah' Basri Asian Satay

Alamat: 
54, Jalan Tengah, Bandar Bayan Baru,
 11900 Bayan Lepas,
 Pulau Pinang, Malaysia









Artikel Menarik Yang Lain

8 ulasan

  1. wahh! ini terbaik! hadiah yg sangat bermakna kan utk baby! hahahaha...ke hadiah utk mama dia? :P

    ReplyDelete
  2. bnayaknya alisa makn..hihi

    ReplyDelete
  3. Datang penang next week boleh pekena lah

    ReplyDelete
  4. awt tak tau pun pasal tempat nie..huhuhuh..nak kena pi try la nanti.. ;p

    ReplyDelete
  5. penah ms mula2 kedai ni bukak ada kat tmpt de piazza tu..pas2 dia pindah p bayan baru..oklah not bad sate dia..hihi

    ReplyDelete
  6. sedapnyaaa satay.. nanti boleh terjah

    ReplyDelete
  7. sedapnya satay... lama tak makan....

    ReplyDelete

S Pink Premium Pointer

Life Traffic Feed

Chat Box

Nuffnang